Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prva slikovnica Dunje Dubiel „Fika i Liza“

  Sredinom rujna  2023. objavljena je prva slikovnica Dunje Dubiel, rođene Đakovčanke koja danas živi i radi u Umagu, objavio je Đakovački kulturni krug. Dunja Dubiel rodila se 1971. godine, na prvi dan ljeta (21. lipanj) u Đakovu. Studirala  je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Snimila je otprilike 1000 reportaža za Hrvatsku radio-televiziju gdje je kao novinarka radila u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“. Za ovu je kuću režirala i dokumentarni film „Od Požege do Kilimanjara“. Tako je, kročivši na Afričko tlo, jednim udarcem postala dokumentaristica i planinarka. Snimila je i dokumentarce „Kad život pukne ko lubenica“ i „Rakija“, a dugometražni popularno-znanstveni film „Mi smo trudni“ režirala je u vlastitoj produkciji. Najviše ju zaokupljaju teme vezane uz prirodu, avanturističke sportove  te socijalna tematika.  Slikovnicu je ilustrirala Nikolina Medvedović (rođena 1990. u Pakracu.)

  Kako ističe mr. sc. Ivan Slišurić autorica u kratkoj i zanimljivoj priči  u poosobljenim likovima sobnog bilja, opisuje život mladog fikusa, Fikija, kako mu tepa fikusica mati, ali i društvenu stvarnost, ljude u životnoj sredini i njihove sudbine. U kombinaciji su uspjelim ilustracijama Nikoline Medvidović pred nama je uspjeli prvijenac u kojem svestrane autorice promoviraju ljubav i razumijevanje kao temeljeno načelo:  „Ljubav mi je napokon otvorila oči. Shvatio sam da život treba živjeti otvorena srca. To je jedini način da naučimo što je u životu zaista važno. Jer, otkad volim, promijenio sam se, sretan sam…“

  Ukratko: ova kratka i pitka proza, satkana jedrim jezikom i stilom, govori i o spisateljičinoj naklonjenosti umjetnosti riječi, umijeću da ponekad progovori svježim sintagmama i slikama: cvjetna sudbina, međucvjetno razumijevanje, cvjetna rapsodija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog