Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenica đakovačke Gimnazije Mija Platužić osmislila službeni poster Svjetskog tjedna svemira 2023.

  Svake godine Udruga svjetskog tjedna svemira (WSWA) bira temu kroz koju se obilježava Svjetski tjedan svemira na globalnoj razini, a ove godine tema je “Svemir i poduzetništvo”. Svemir i poduzetništvo neraskidivo su povezani jer kontinuirani rast komercijalne svemirske industrije pokreće inovacije i napredak.

  Udruga Svjetskog tjedna svemira (WSWA) objavila je  službeni poster za Svjetski tjedan svemira (WSW) 2023., a to je poster sada već bivše učenice đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša Mije Platužić koja je sudjelovala u edukativnoj kampanji izrade globalnog postera Svjetskog tjedna svemira za    2023. godinu.

  Mia je dobila publicitet u cijeloj globalnoj svemirskoj zajednici. Poster će biti distribuiran u tiskanom i elektroničkom obliku među više od 4000 organizatora događaja Svjetskog tjedna svemira, a također će ga vidjeti i globalni svemirski čelnici, kao što je UN-ov Odbor za miroljubivo korištenje svemira (UN-COPUOS) i Međunarodni astronautički kongres te mnoga druga mjesta.

  Svjetski tjedan svemira (WSW) međunarodna je proslava znanosti i tehnologije i njihovog doprinosa poboljšanju ljudskog napretka. Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1999. Svjetski tjedan svemira koji će se održavati svake godine od 4. do 10. listopada.

  Svjetski tjedan svemira koordiniraju Ujedinjeni narodi uz potporu World Space Week Asocijacije (WSWA) koja vodi globalni tim nacionalnih koordinatora koji promoviraju obilježavanje Svjetskog tjedna svemira u svojim zemljama.

  U Republici Hrvatskoj nacionalni je koordinator Danko Kočiš, predsjednik udruge Svjetski tjedan svemira Hrvatske te Glavni tajnik Jadranske aero-svemirske asocijacije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog