Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završna konferencija projekta “S knjigom nismo sami”

  U Vrpolju je održana završna konferencija projekta „S knjigom nismo sami”, čiji nositelj je Općina Vrpolje, a partneri u projektu Općina Sikirevci i Općina Velika Kopanica.

  Tim projektom, kako je istaknuo Andrej Mandarić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrpolje, podignut je rad Hrvatske čitaonice, obogaćen je knjižni fond i nabavljen bibliokombi.

  Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost je 390.417,88 eura, projekt je započeo 16. 9. 2021. godine i traje do 16. 9. 23. Cilj je provedbom tog projekta i uvođenjem bibliokombija i novih kulturno-umjetničkih sadržaja potaknuti i uključiti u rad ciljane skupine, odnosno starije osobe, nezaposlene i djecu i mlade i omogućiti im pristup knjizi, istaknula je voditeljica projekta Mirta Lukačević,

  U sklopu projekta održane su i radionice za djecu i mlade, književni susreti za djecu, nezaposlene i starije životne dobi, održan je i književni događaj Vrpolje Bookfest, kao i kampanja preko društvenih mreža o važnosti čitanja, a napravljena je i web platforma i mobilna aplikacija koje služe kao nadopuna uslugama bibliokombija, naglasila je također voditeljica.

  Najbitnija aktivnost ovoga projekta je nabava bibliokombija s bogatom knjižnom građom, ali i drugim sadržajima, dodaje knjižničarka Jelena Bikić najavivši da će bibliokombi početi s radom sljedećeg tjedna i da će se zadržavati na 11 stajališta na području Općine Vrpolje i partnerskih općina prema utvrđenom i dostupnom rasporedu.

  U ovaj projekt od samog početka uključila se i Gradska knjižnica Slavonski Brod, izjavila je Mirna Grubanović, voditeljica Županijske matične razvojne službe Gradske knjižnice, naglasivši da će bibliobusna služba omogućiti mnogim građanima istočnog dijela Brodsko-posavske županije pristup knjižničnim uslugama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog