Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 14. Dani Luke Botića

  Program 14. Dana Luke Botića, nakon nedjeljnog otvorenja u Kaštel Lukšiću, nastavljen je danas u Đakovu polaganjem vijenaca na njegovu grobu na Gradskom groblju, te prigodnim programom u Kući Reichsmann gdje je predavanje pod nazivom „Bugarski preporod: renesansa, prosvjetiteljstvo i romantizam u jednom” održao dr. sc. Petar Kaukov, a predstavljene su i životne i književne obljetnice Roberta Hajszana iz Austrije te recentna đakovačka izdanja.

  Večernji dio programa počinje u 18 sati u Rock klubu King predstavljanjem Zbornika Dana Luke Botića 2023., zatim predstavljanjem hrvatsko-bugarske pjesničke antologije „mama” u izdanju Slavenske književne i umjetničke akademije iz Varne, a predviđena su i pjesnička čitanja i proglašenje najbolje tri pjesme ovogodišnjih Dana Luke Botića te glazbeni program.

  Ovogodišnja manifestacija u znaku je 160. obljetnice Botićeve smrti, ističe Mirko Ćurić najavljujući da će program ovogodišnjih 14. Dana Luke Botića završiti u četvrtak u Zagrebu u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

  Organizatori su Đakovački kulturni krug i Udruga za revitalizaciju sela Opor-Botići iz Kaštela.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog