Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Turbulentno na tržištu poljoprivrednih proizvoda, cijena stočne hrane počela drastično padati

  Na tržištu poljoprivrednih proizvoda vrlo je turbulentno, ocjenjuje Mirko Kolić, jedan od većih slavonskih proizvođača svinja,  koji trenutno u tovu ima 5.500 komada.

  Vrlo je turbulentno, unazad dvije godine nama je veliki problem bio stočna hrana koja je u godinu dana 50-60 posto poskupila da bi sad, unazad nekoliko mjeseci, počela drastično padati. Mi u svinjogojstvu borimo se, ne damo se, imamo u ponedjeljak jedan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede bit će riječi o stanju u sektoru svinjogojstva pa ćemo vidjeti što se tu može napraviti. Bit će neke potpore od strane EU, Europska komisija odobrila je 30 milijuna eura tako da bi sektor stočarstva kompletan trebao dobiti i još povrtlarstvo i još neke druge grane”, izjavio je Kolić pojašnjavajući da je do poremećaja na tržištu došlo zbog rata u Ukrajini.

  Poremećaj kod nas na tržištu je zato što je Italija bila glavni uvoznik naših proizvoda, oni su uzimali tu robu, a oni su sad stali i samo uzimaju ono što po ugovoru moraju i ostalo ne žele tako da se dogodio jedan krah i višak na tržištu. Meni je trenutno to dobro što je hrana za svinje jeftinija, ali to dugoročno nije dobro za proizvođače koji su imali skupu sjetvu, a bit će jeftina žetva. Ja sam za to da svi koji radimo u tom lancu da određeni profit ostvarimo”, kaže Kolić koji ističe da ima osiguran plasman za svoje svinje i da trenutna cijena tovljenika nije loša, ali, dodaje, i da ima problem jer mora dio odojaka, 50 do 60 posto, kupiti, a sada su skupi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog