Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježen Dan državnosti RH

  Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik župana Josip Miletić danas (29. svibnja 2023. godine) položili su vijenac i upalili svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku. Vijence su položili te upalili svijeće i članovi izaslanstava Grada Osijeka na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, Policijske uprave osječko-baranjske, Hrvatske vojske, udruga hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

  – Obilježavanje 33. godišnjice neovisnosti Republike Hrvatske je prigoda da se, kao i svake godine, prisjetimo svih događanja, a posebno 90-ih godina tijekom kojih smo stvarali Hrvatsku. Od prvih demokratskih izbora pa sve do Domovinskog rata koji je učinio Hrvatsku neovisnom, ali je uzeo i puno života hrvatskih branitelja i civila, stvoreni su preduvjeti zahvaljujući kojima danas imamo slobodnu zemlju koju trebamo graditi i činiti boljom za generacije koje dolaze poslije nas. Hvala svima koji su kroz stoljeće svoje živote ostavljali za ideju neovisne Republike Hrvatske, počevši od davnih vremena pa završivši s 1996. godinom te se nadam da više nijedan Hrvat neće morati oružjem braniti svoju domovinu. Preduvjete za to mora napraviti politika, osobito u budućnosti u kojoj nas očekuju brojni izazovi, mijenjaju se globalni odnosi snaga, a Hrvatska u tome mora biti gospodarski, vojno i politički snažna te zadržati svoju samostalnost, bez mogućnosti ugroze bilo koga – kazao je župan Ivan Anušić te svim građanima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske.

  Članovi izaslanstava Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Policijske uprave osječko-baranjske danas su položili su cvijeće i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog