Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Međunarodni je praznik rada

  Danas je Praznik rada. Međunarodni praznik rada obilježava se u spomen na povijesnu borbu koju je pokrenuo radnički pokret, posebno u spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu koji su započeli 1. svibnja 1886., a na kojima je oko 40.000 radnika tražilo skraćenje radnog vremena i poboljšanje uvjeta rada.

  Praznik rada je ujedno i neradni dan u Hrvatskoj, a mnogi građani ovaj produženi vikend iskoristili su za odlazak na izlet ili kraće putovanje.

  ………

  Čestitku povodom Međunarodnog praznika rada Đakovčankama I Đakovčanima uputio je predsjednik HSU-a Osječko-baranjske županije Zoran Vinković.

  Svim radnicima želim puno uspjeha u radu, kako bi svojim radom sebi, svojoj obitelji i cijeloj zajednici osigurali bolji životni standard, a time stvorili i uvjete za život dostojan čovjeka u 21. stoljeću.

  Danas, baš na ovaj dan kada se prisjećamo obespravljenih radnika kroz povijest, treba podsjetiti da Hrvatska i dalje ima visoku stopu inozemne zaduženosti, lošu investicijsku klimu, te svakodnevni rast cijena osnovnih živežnih namirnica i na koncu ogroman problem odlaska najproduktivnijeg dijela društva na rad izvan Hrvatske.

  I zato danas, kada obilježavamo Međunarodni dan rada, ne mogu ne misliti na sve Vas svoje nezaposlene i obespravljene sugrađanke i sugrađane, na sve Vas koji vrijedno radite, ali od svoga rada ne možete živjeti život dostojan čovjeka, bez obzira da li ste industrijski radnici, obrtnici, prosvjetari, liječnici, znanstvenici, umjetnici ili pak poljoprivrednici.

  Ipak, koliko god nam se ekonomska i socijalna situacija čine bezizglednom, ne smijemo potonuti u pesimizam. Vjerujem da svi zajedno, istina, uz puno odricanja, možemo bolje i da ćemo učiniti sve kako bismo stvorili uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i svojim primjerom pokazali da Đakovo, naša Županija i Hrvatska mogu bolje.

  U nadi da će sutra ipak biti bolje čestitam vam Međunarodni praznik rada, stoji u čestitci.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog