Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Smatram da se definitivno treba ukinuti i ovih 16 radnih nedjelja”

  zoran vinkovic

  Podsjetivši na svoje ranije zalaganje za zabranu rada nedjeljom, Zoran Vinković, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo je da aktualni Zakon o neradnoj nedjelji ne obuhvaća blagdane i da većina trgovačkih lanaca radi na većinu blagdana.

  “Smatram da je to neprimjereno i da se tako treba dodatno zabraniti rad na državne blagdane. Najbolji primjer za to je da većina trgovačkih centara radi na Međunarodni praznik rada, 1. svibanj, što je potpuno nedopustivo, kao i da mnogi rade na Dan državnosti, Dan domovinske zahvalnosti i na sve ostale blagdane, i smatram da će se to i dalje prakticirati, posebice na one blagdane koji ne padaju nedjeljom”, rekao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika.

  Ustavni sud i ranije je ukinuo odluku o neradnoj nedjelji, pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će odluka biti sada, naglasio je Vinković.

  “Ostaje nam za vidjeti kako će taj isti Ustavni sud, gotovo isti suci, kakvu će odluku donijeti što se tiče ovog novog zakona kojeg podržavam i smatram da se definitivno treba i ukinuti i ovih 16 radnih nedjelja, ali isto tako to prošiti na blagdane i druge djelatnosti”, dodaje Zoran Vinković.

  Zbog teške socijalne situacije u Slavoniji vladinu jednokratnu pomoć trebali su primiti svi umirovljenici izuzev povlaštenih mirovina, smatra Vinković prozvavši gradsku vlast da je zbog povećanja cijena komunalnih usluga socijalno neosjetljiva dok se istodobno razbacuje gradskim novcima.

  “Dakle radi se o jednom nesrazmjeru vertikalne vlasti na području grada Đakova gdje definitivno u ovom gradu imamo socijalno neosjetljivu gradsku vlast. Pozivam gradsku vlast da vrati cijene odvoza smeća, vode, i svih ostalih davanja koje građani daju gradu Đakovu kako bi tako olakšali život građana u ovom gradu i spriječili propadanje u jednu socijalnu neizvjesnost”, zaključio je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, Zoran Vinković.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog