Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi video spot pjesme „Jabuka“ Zrinke Posavec s albuma „Pjesme o ljubavi i tijelu“ nominiranog za ovogodišnji Porin

  Glazbenica Zrinka Posavec predstavlja novi video spot za pjesmu „Jabuka“ koja je objavljena na njezinom zadnjem albumu „Pjesme o ljubavi i tijelu“ (Croatia Records). Album je prepoznat kao izuzetno glazbeno ostvarenje koje uspješno i znalački spaja autentični etno izričaj sa suvremenim glazbenim strujanjima. Album „Pjesme o ljubavi i tijelu“ osvojio je ovogodišnju nominaciju za Porin 2023. u kategoriji za Najbolji  World Music album.

  Video spot popisuje filmski redatelj Mario Šulina koji je u suradnji s Zrinkom Posavec filmski dočarao glazbu i stihove pjesme „Jabuka“ u kojoj se oslikavaju teme čežnje, iščekivanja i ljubavnog nemira. Video spot je snimljen u Centru za kulturu grada Đakova i na mjestima netaknute prirode slavonskih pejzaža.

  Album „Pjesme o ljubavi i tijelu“ snimljen je objavljen je 2021. godine u suradnji s glazbenicima: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama, Goran Delač na kontrabasu i Borna Šercar na perkusijama. Producent albuma je Goran Martinac. Glazbu i tekstove, izuzev jednog teksta koji je preuzet od Antuna Gustava Matoša (Suza), potpisuje Zrinka Posavec, a album je inspiriran tradicijskom glazbom i usmenom književnošću.
  „Radi se o prekrasnom albumu kojim Posavec nakon godina marljivog rada, stečenog iskustva i popularizacije world music idioma, sjajnim vokalnim interpretacijama, poetskim tekstovima i poznavanjem tradicije pokušava napraviti nemogući zadatak na domaćoj kulturnoj sceni; učiniti tradiciju autohtonim i prisutnim svjedokom prošlosti koja određuje sadašnjost“, napisao je Hrvoje Horvat za Večernji List .

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog