Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Neven dobila poludnevni boravak, a proširila je i psihosocijalnu podršku obiteljima

  Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dodijelilo je đakovačkoj Udruzi za pomoć osobama s teškoćama u razvoju „Neven” dva nova ugovora; ugovor za poludnevni boravak i za psihosocijalnu podršku u obitelji, doznajemo od predsjednice dr. Zdenke Konjarik.

  Od 1. 1. 2023. godine Ministarstvo nam je dodijelilo novi ugovor za poludnevno boravak, a to je nešto što godinama tražimo i radimo za 28 korisnika i drugo je psihosocijalna podrška u obitelji i kod korisnika za 70 korisnika. To je povećanje jer smo u prijašnjem ugovoru imali povremeni boravak samo za 20 štićenika, odnosno korisnika, a psihosocijalnu podršku u obiteljima imali smo za 53 korisnika. To su radosne vijesti za našu udrugu i mi nastavljamo raditi i pokušavamo sada reorganizirati ovaj novi način rada i zahvaljujem se svima na podršci i nadam se da ćemo zadovoljiti potrebe naših roditelja”, izjavila je za naš Radio dr. Konjarik.

  Umjesto dosadašnjeg povremenog boravka, korisnici će sada, kako tvrdi, imati kvalitetniju uslugu kroz poludnevni boravak.

  Dosad smo imali povremeni boravak kojim se koristilo 20 osoba i to ne svaki dan, a taj povremeni boravak je uključivao otprilike dva i pol sata boravka u udruzi, a sada je novo rješenje za poludnevni boravak za 4 sata u cijelosti i neki će korisnici moći dolaziti svaki dan, znači pet dana u tjednu, a neki po potrebi, odnosno ovisno o tome koliko roditelji zahtijevaju”, pojašnjava predsjednica Udruge Neven.

  Ovu psihosocijalnu podršku smo imali u 53 obitelji, nešto je bilo kod nas u udruzi, a nešto u kući korisnika, a sada se to povećalo na 70 korisnika, što znači da ćemo moći pružati usluge za puno više korisnika i konačno ćemo uključiti i male, odnosno ove do sedam godina s kojima je zapravo najvažnije raditi i dati podršku roditeljima i djeci u najranijoj dobi da se ispravi poremećaj u razvoju i da se djeca uključe u normalni školski sustav obrazovanja sa sedam godina”, dodaje predsjednica navodeći kako je Udruga Neven ovim ugovorima sklopljenima na tri godine ušla u mrežu socijalnih usluga koje Ministarstvo plaća. Također tvrdi da je Udruga Neven i kadrovski i prostorno kapacitirana za te usluge.

  Foto: Arhiva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog