Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovačkim vinima počelo ugovaranje nove proizvodne godine

  U vinogradima Đakovačkih vina i ovih hladnih dana, kada se jutarnja temperatura spušta i do -8 Celzijevih stupnjeva, u tijeku je posao orezivanja koji bi, kako doznajemo od direktorice Đurđice Kljajić, trebao biti gotov do sredine ožujka. Na tom je poslu angažirano 35 djelatnika.
  „Prvi posao na površinama Đakovačkih vina je u tijeku i sigurni smo da ćemo ga završiti u planiranim rokovima, odnosno do sredine ožujka. Malo hladnoća usporava, ipak je to rad na otvorenom tako da je radno vrijeme u ovim hladnim danima praktično od 9 do negdje dva, tri sata, ovisno o tome koliko ljudi mogu izdržati”, kaže direktorica ističući da je istodobno u tijeku i ugovaranje nove proizvodne godine s novim kooperantima.
  „Pred nama je još jedna proizvodna godina, završili smo prošlu godinu sa stotinjak kooperanata, naših suradnika koji posjeduju oko 240 hektara. Ove godine naši nasadi su na površinama od 140 hektara s kojih očekujemo povoljan urod kao i prošle godine. S obzirom na to da širimo svoju prodaju na druga tržišta, cilj nam je proširiti našu kooperantsku bazu kako bi osigurali dodatne količine sirovine tako da smo i putem Radio Đakova objavili poziv svima onima koji se bave proizvodnjom grožđa da nam se jave kako bi u ovoj godini imali osiguran otkup svog grožđa”, pojašnjava direktorica Đurđica Kljajić navodeći da i novim kooperantima nude povoljne uvjete.
  „Kao i prošlih godina, mi našim kooperantima osiguravamo repromaterijal za zaštitna sredstva po pristupačnim, konkurentnim cijenama, praktički ih kreditiramo, oni plaćanje tog repromaterijala obavljaju tek nakon odrađene berbe, znači u listopadu, a obaveze prema njima mi plaćamo u zakonskim rokovima, znači otkup u roku od 30 dana. Uz to, tijekom cijele godine nudimo im svoju stručnu pomoć s našim agronomima. Pozivam sve one proizvođače grožđa koji nisu imali s nama ugovor da nam se jave. Zanimljivo je da smo prošle godine u samoj sezoni berbe imali dosta interesa za otkup upravo grožđa kojega nemamo ugovorenog i nismo ga mogli otkupiti jer se zna kako se ugovara. To nas je i potaknulo da pozovemo nove kooperante, a sada je vrijeme da se oni jave i da ugovorimo tu suradnju”, zaključuje direktorica Đakovačkih vina Đurđica Kljajić.

  Foto: Ustupljene fotografije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog