Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Najviše posla imali osječki i đakovački vatrogasci, 11 škola prijavilo oštećenja

    Na području cijele Osječko-baranjske županije i danas se saniraju štete koje je izazvalo  nevrijeme u subotu.

    Županijski centar 112 Osijek zaprimio je tijekom subote  više od 500 poziva, od kojih se više od 200 odnosilo na događaja vezana za posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio 90 km/h i više. Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljna vatrogasna društva na području Osječko-baranjske županije imala su 60-tak intervencija. Uglavnom su se odnosile na uklanjanje zapreka u cestovnom prometu, sanacija dijela krovišta, uklanjanje zapreka koja su se oslonila na vozila, kuće i zgrade, te elektro i telekomunikacijska infrastruktura. Načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mato Lukić se zahvalio svim žurnim službama i istaknuo kako su i na ovom primjeru pokazali izuzetnu spremnost, brzinu i operativnost.

    – Županijski centar je tijekom posljednja 24 sata koordinirao sve aktivnosti na terenu u dogovoru s Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije i najveći broj šteta je otklonjen još za vrijeme nevremena, očišćenje su prometnice i nogostupi, a intenzivno se radi i na uklanjanju drveća, grana i crijepova na zelenim površinama. S radovima se nastavlja i danas – rekao je Lukić.

    Najviše su intervencija imali osječki i đakovački vatrogasci, a na području Đakova zabilježene su i najveće štete na školskim objektima. Do sada je 11 škola s područja Županije prijavilo oštećenja, od čega je javiše uzrokovanih padom drveća na zgradu ili pomoćne zgrade škola.

    Na Osnovnoj Školi Satnica Đakovačka je uništen krov na spremištu za kosilice i alat, a podigao se i dio lima na dvorani, na zgradi Područne školi Črnkovici podignut je krov na dijelu zgrade i u tijeku je sanacija. U đakovačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora su se srušili dimnjaci, a na sjenici u dvorištu škole u Semeljcima je uništena sjenica.

    Unatoč oštećenjima, nastava će se  odvijati uobičajenim tijekom, a usporedno se nastavlja i sanacija oštećenih dijelova.

    Traje i sanacija niskonaponske mreže električne energije, na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je više od 200 kvarova. Trenutno na području županije nema ni jednog cijelog naselja bez električne energije, a pojedinačni slučajevi se saniraju.

    Iako je nevrijeme učinilo velike materijalne štete, najvažnije je da žurne službe nisu zaprimile ni jednu dojavu o ozlijeđenim osobama.

    Iz Centra 112 poručuju građanima da sve štete koje uoče i danas mogu prijaviti na telefon 112 kako bi se što prije pristupilo sanaciji, a iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije zahvaljuju građanima na strpljenju i razumijevanju te svim žurnim službama na njihovom kvalitetnom i brzom postupanju.

    Tekst i foto: OBŽ

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog