Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Građani EU-a i dalje pokazuju nepokolebljivu solidarnost s Ukrajinom

    Godinu dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, a prema jučer objavljenom istraživanju Eurobarometra, građani EU-a i dalje pokazuju nepokolebljivu solidarnost s Ukrajinom. 91 % ispitanika slaže se s pružanjem humanitarne pomoći, a 88 % ispitanika zalaže se za prihvat osoba koje bježe rata. Pružanje financijske potpore Ukrajini odobrava 77 %, a gospodarske sankcije ruskoj vladi, poduzećima i pojedincima 74 % ispitanika. Europljani i dalje uvelike podržavaju zabranu emitiranja ruskim medijima u državnom vlasništvu (67 %) i ulaganje sredstava EU-a u kupnju i opskrbu Ukrajine vojnom opremom (65 %). Općenito, većina europskih građana (56 %) i dalje je zadovoljna odgovorom Europske unije na rusku invaziju na Ukrajinu.

    Prema istom istraživanju, 32 posto građana EU-a povećanje cijena/inflacije/troškova života smatraju jednim od dvaju najvažnijih problema s kojima se EU trenutačno suočava, nakon čega slijede međunarodna situacija (28 %) i opskrba energijom (26 %).

    Percepcija europskog gospodarstva ostala je nepromijenjena od ljeta 2022., pri čemu ga je 40 % ocijenilo kao „dobro”, a 51 % kao loše. Percepcija stanja nacionalnog gospodarstva ostala je relativno stabilna od ljeta 2022. i 35 % smatra da je dobro, a 63 % smatra da je loše.

    U tom kontekstu potpora euru i dalje je na vrlo visokoj razini u EU-u kao cjelini, 71 %, druga najviša razina ikad zabilježena, i još više u europodručju – 79 %.

    Foto: Arhiva

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog