Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Ova represija i masovna kažnjavanja svih hrvatskih poduzetnika moraju prestati!”

  U priopćenju Udruge Glas poduzetnika „suludim i nepromišljenim nazivaju prijetnje, povećane inspekcije i bujicu kazni koje svakodnevno pristižu na vrata malih poduzetnika i obrtnika od strane inspekcija”.
  „Glavni problem na koji Udruga Glas poduzetnika ukazuje jest činjenica kako zaokruživanje i rast cijena nisu izravni produkt konverzije kune u euro, već sve to dolazi tijekom rapidnog povećanja cijena energenata, najma poslovnog prostora, ulaznih troškova nabave, komunalnih davanja, ali i težnjom povećanja plaća vlastitim djelatnicima. Nakon svih dodatnih troškova za poduzetnike uzrokovanih povećanom inflacijom, Vlada je odlučila baš u ovo vrijeme uvesti euro i dodatno povećati inflaciju, iako je iz primjera drugih država koje su učinile isto mogla to predvidjeti. S povećanjem inflacije došlo je i do porasta troškova svim poduzetnicima, samo kako bi im na kraju mogla zabraniti određivanje cijena vlastitih proizvoda i usluga. To nije oličenje demokracije, nego socijalizma i diktature”, navodi se u priopćenju uz konstataciju da je jedan od razloga ažuriranja cijena svakako i povećanje bruto osnovice plaće od 1. siječnja 2023. jer u privatnom sektoru svatko mora svojim radom zaraditi dovoljno kako bi pokrio trošak plaće i ostale ulazne troškove, te prema tome i formirati cijenu koja će biti u skladu sa svim izdatcima.
  „Bilježimo na desetke tvrtki dnevno koje nam se javljaju za pomoć zbog dobivenih kazni koje ne mogu platiti ako nastave poslovati po starim cijenama, to jest cijenama prije rekordno visoke inflacije. Poduzetnici mogu i moraju sami moći određivati cijene vlastitih proizvoda i usluga! „ zaključuju u Udruzi Glas poduzetnika uz poruku da „ova represija i masovna kažnjavanja svih hrvatskih poduzetnika moraju prestati!”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog