Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Danas sahrana Zvonimira Jurića

  Povodom smrti našeg sugrađanina, dugogodišnjeg odvjetnika, nekadašnjeg saborskog zastupnika i gradskog vijećnika, objavljujemo kratku crticu u njegov spomen.

  Zvonimir Jurić rođen je 30. kolovoza 1955. godine u Osijeku, od majke Gizele, rođene Brođanac i oca Milana.

  Osnovnu školu pohađao je u Đakovu, kao i gimnaziju, nakon koje se upisao na Pravni fakultet u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1980. godine. Vježbenički staž odrađivao je u odvjetničkom uredu kod svojeg oca Milana Jurića, a zatim kod odvjetnika Mirka Predrijevca u Đakovu.

  1982. godine zapošljava se u Autosaobraćajnom poduzeću Đakovo gdje radi u svojstvu voditelja pravnih, kadorovskih i općih poslova do siječnja 1989.g. Po polaganju pravosudnog ispita, u veljači 1989. godine otvara samostalni odvjetnički ured u kojem radi do umirovljenja 1. svibnja 2019. godine.

  Jedan je od osnivača ogranka Hrvatske demokratske zajednice u Đakovu, a na prvim višestranačkim izborima 1990. godine izabran je za zastupnika u Vijeću općina hrvatskog Sabora. Na izborima 1992. godine ponovno je izabran za zastupnika i to u Zastupnički dom Hrvatskog sabora, u kojem mandatu je bio član Odbora za zakonodavstvo.

  Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana odlikovan je Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista i Spomenicom Domovinskog rata, za zasluge u vrijeme Domovinskog rata, a 2010. godine dodijeljena mu je Povelja Hrvatskog sabora zbog iznimnog doprinosa u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

  Bio je vijećnik Gradskog vijeća Grada Đakova u mandatu od 2001. do 2005. godine.

  Iza sebe ostavlja suprugu Anu i sina Juricu, koji nastavlja obiteljsku tradiciju bavljenja odvjetničkom djelatnošću obitelji Jurić počevši od 1962. godine.

  Posljednji ispraćaj predviđen je za ponedjeljak, 2. siječnja 2023.g. u 14 sati na gradskom groblju u Đakovu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog