Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Županija ulaže u beton, a zaboravlja na najosjetljivije skupine u društvu, na inflaciju i milijunski pad prihoda fiskalnog izravnanja”

    O županijskom proračunu za sljedeću godinu priopćenjem se oglasila Sanja Bježančević, predsjednica Županijske organizacije SDP-a, ističući da „proračun nije razvojni, Županija ulaže u beton, a zaboravlja na najosjetljivije skupine u društvu, na inflaciju i milijunski pad prihoda fiskalnog izravnanja”.

    Kritizira županijsku vlast što proračun naziva razvojnim pozivajući se na kapitalne projekte o kojima, kako ističe, slušamo posljednjih pet godina, koji nisu završeni, a neki nisu ni započeli.

    „I to je nažalost stvarna slika proračuna i stanja u demografski devastiranoj Slavoniji”, tvrdi predsjednica županijskog SDP-a zamjerajući vladajućima inzistiranje na izgradnji I. Gimnazije koja će koštati više nešto je u startu planirano.

    „Imajući u vidu izvorni proračun Županije, koji čini tek 36 posto ukupnog proračuna, te planirane rashode, onda se vidi da usvojeni proračun nije niti razvojni, niti socijalni jer se upravo socijalnim kategorijama dodjeljuju simbolični iznosi kojima se ne može niti vatra prigušiti. Ne mare vladajući niti za umirovljenike, niti za nezaposlene, žrtve obiteljskog nasilja… Jednako tako, ignoriraju i demografsku katastrofu kojom je Županija pogođena i nema novih mjera koje bi popravile ovo stanje”, ističe Sanja Bježančević, predsjednica Županijske organizacije SDP-a, navodeći da vladajući ignoriraju i inflaciju kojom su pogođeni najsiromašniji kao i milijunski pad prihoda fiskalnog izravnanja, odnosno umanjenje iznosa državne pomoći u 2023. godini za proračun Osječko-baranjske županije.

    Foto: Ustupljena fotografija

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog