Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sustavno osigurati potrebne usluge za osobe s invaliditetom

  Unatoč povećanju naknada koje su dodijeljene na osnovi invaliditeta tijekom 2022. godine, svakodnevna poskupljenja svih proizvoda i usluga kao i rastuća inflacija gotovo da su ih u potpunosti neutralizirala. Štoviše, došlo je do daljnjeg porasta siromaštva koje posebno teško pogađa osobe s invaliditetom i njihove obitelji, jer trebaju svakodnevno podmirivati dodatne troškove koji proizlaze iz invaliditeta. Naknade koje se dodjeljuju na osnovi invaliditeta potrebno je kontinuirano usklađivati s porastom troškova uslijed inflacije”, ističe se u priopćenju pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
  Uslijed pogoršanja opće ekonomske situacije i višegodišnjih odgađanja i propusta da se sustavno osiguraju potrebne usluge na odgovarajući način, osobe s invaliditetom u Hrvatskoj traže od Vlade Republike Hrvatske da nakon desetljeća kašnjenja donese tako dugo očekivane zakone o osobnoj asistenciji i inkluzivnom dodatku, a sve to kako bi se zajamčilo pružanje onih temeljnih i osnovnih usluga na kojima počiva njihov dignitet, a za mnoge i opstanak. Traže da se osigura radna snaga na poslovima pružanja podrške osobama s invaliditetom čiji će rad i uvjeti rada biti pravedno vrednovani.
  S obzirom na to da u Hrvatskoj nedostaje radne snage, traži se i zapošljavanje osoba s invaliditetom jer, kako se navodi u priopćenju, od 624.019 osoba s invaliditetom u radno aktivnoj dobi je njih 268.911 i oni bi mogli pokazati svoj puni potencijal i vještine, tvrdi pravobraniteljica za osobe s invaliditetom. 

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog