Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • „Naša zatvorenost za obnovu u Kristu istodobno je zatvaranje i za kršćanske vrednote”

  „Tko ne prihvaća poruku Božića, odustaje od budućnosti… , božićno nas otajstvo potiče da ne ostanemo zatočenici sadašnjosti…, prolaznoga, nego da uvijek imamo hrabrosti za obraćenje i iskorak prema stvarnosti obnovljenoj u Kristu”, poručuje, između ostaloga, u ovogodišnjoj božićnoj pastirskoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.
  „ U tom nas svjetlu papa Franjo upućuje na obraćenje srca i poziva nas da više skrbimo za zajednički dom, za sveopće bratstvo, za izgradnju kulture solidarnosti – za opće dobro. A kad se zatvaramo tom pozivu, opasnost je da u srcu otvaramo prostor raznim božanstvima: individualizmu i sebičnosti, novcu i kapitalu, uspjehu i vlasti, različitim ideologijama te materijalizmu i sekularizmu. Tada nema mjesta za Božju Riječ, a srce nam postaje ravnodušno i bezosjećajno i za bližnje”, ističe nadbiskup Hranić.
  „Naša zatvorenost za obnovu u Kristu istodobno je zatvaranje i za kršćanske vrednote: za dar života i mjere sustavne demografske obnove; za društveni dijalog i zajedništvo – za opće dobro. To za posljedicu ima, između ostalog, društvene i političke sukobe, korupciju i pogodovanje, iskorištavanje tuđeg rada i bezosjećajnost za one koji zbog nas moraju raditi i nedjeljom. Konačno, iseljavanje tolikih mladih je posljedica njihova osjećaja besperspektivnosti i osobne nemoći pred grešnim strukturama, što nažalost često postaje i njihov alibi za nedovoljno zauzeto suočavanje s raznim oblicima društvene nepravde i struktura grijeha”, navodi nadbiskup Hranić zaključujući da „isprepletenost i sklad pojedinačnih prava i sloboda te dobrobit zajednice kao cjeline pridonose očuvanju i promicanju općega dobra”.
  „Opće dobro podrazumijeva spremnost da se po strani ostave vlastite želje, očekivanja, zahtjevi i težnje pred potrebama najslabijih, te u ime ljubavi osjeća njihova blizina čak i onda kada to od nas traži da trpimo tuđe prohtjeve”, zaključuje u svoj božićnoj poruci nadbiskup Hranić želeći svima čestit Božić i „Božjim mirom i blagoslovom ispunjenu novu, 2023. godinu.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog