Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Betlehemsko svjetlo u sjedištu OBŽ

  Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja, pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja i simbolično obilazi svijet, a danas (19. prosinca 2022. godine) je došlo i u Osječko-baranjsku županiju. Zamjenik župana Josip Miletić dočekao je predstavnike izviđačkih klubova na čelu s predsjednikom Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antunom Šimićem te članovima Saveza izviđača Hrvatske koji su mu predali Betlehemsko svjetlo.

  – Hvala izviđačima koji su 30. godinu zaredom donijeli Betlehemsko svjetlo u našu županiju i na taj način održali ovu lijepu tradiciju. Neka radost novorođenog Isusa Krista obasja sve njih i njihove obitelji te im donese obilje radosti i mira tijekom nadolazećih blagdana – kazao je zamjenik župana Josip Miletić i svim stanovnicima Osječko-baranjske županije čestitao Božić i novogodišnje blagdane te im poželio uspjeh i mir u novoj 2023. godini.

  Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić naglasio je kako Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

  – Donosimo svjetlo mira, ljubavi i poštenja za sve ljude i tako već 30 godina. Izviđaštvo je pokret koji odgaja mlade da budu dobri ljudi i da se pridržavaju izviđačkih pravila. Trenutno na području Osječko-baranjske županije imamo četiri odreda izvođača koji okupljaju 300-njak članova – zaključio je Šimić.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog