Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana završna konferencija projekta „Zajedno za zajednicu u općini Levanjska Varoš”

  Jučer je održana završna konferencija projekta „Zajedno za zajednicu – aktivna mreža osoba starije životne dobi u općini Levanjska Varoš“ koji je u protekle dvije godine provodila Općina Levanjska Varoš, uz partnersku organizaciju, Socijalno-humanitarnu udrugu Svjetlost Đakovo. Riječ je o dnevnim aktivnostima za starije osobe kroz koje je prošlo osamdesetak korisnika s područja općine starijih od 65 godina. Cilj projekta u cijelosti financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 1.499,585 kuna, je smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i povećanje kvalitete njihova života. U projektu su zaposlena četiri djelatnika, uz sudjelovanje i većeg broja volontera, koji su kroz 23 mjeseca provodili brojne rekreativne, kulturne, edukativne i druge aktivnosti, organizirani su brojni izleti, a korisnicima je omogućen i prijevoz na radionice, te odlazak liječniku, u bolnicu ili obavljanje drugih potreba. Projekt je omogućio kupnju kombi vozila koje ostaje u vlasništvu općine za slične potrebe, te uređenje i opremanje prostora za dnevni boravak u Slobodnoj Vlasti, gdje je konferencija i održana.
  Čestitke na uspješno provedenom projektu sudionicima je uputio načelnik općine Slavko Tidlačka, istaknuvši da je projektni tim odradio odličan posao, obećavši da će Općina Levanjska Varoš nastaviti pomagati starijima kad god se ukaže prilika za to.

  Zadovoljni smo što se brojni korisnici još druže i družit će se, čime je cilj projekta ispunjen i dokazuje da smo na dobrom putu”, poručio je Tidlačka.

  Koordinatorica projekta Kristina Vaniček predstavila je osnovne rezultate projekta, pohvalivši zalaganje projektnog tima u sastavu Lidija Ivković, Martina Ivković, Ivka Piplica i Kristijan Nikolić, radi čijeg su se zalaganja i tople dobrodošlice, kako je rekla, korisnici redovito i s radošću odazivali na sve aktivnosti. Potvrdile su to i korisnice Milica i Anica, koje su izrazile žaljenje zbog završetka projekta, čije su im aktivnosti i druženja u proteklom razdoblju itekako koristili.
  Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima izrazila je i predsjednica đakovačke Socijalno humanitarne udruge Svjetlost, Ivka Piplica, koja je, kao partnerska organizacija, sudjelovala u organizaciji različitih aktivnosti. „ Nadam se da će biti još prilike da se vidimo i surađujemo, a zajedno ćemo svakako poticati inicijative da se ovakve stvari nastave”, poručila je Piplica.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog