Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Helikopter iznad grada dio priprema za natjecanje policijskih službenika

  helikopter

  Oko podne primili smo nekoliko dojava građana o policijskom helikopteru koji kruži nad gradom. Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer pojašnjava da je riječ o pripremama za natjecanje policijskih službenika „4. Memorijal Šimo Đamić – štit Domovine Đakovo 2022.” koje će se u petak 9. rujna održati na području Đakovštine, a završnica je u Đakovu.

  “Danas je helikopter letio iznad Đakova, zato što smo imali probu sa padobrancem, koji će na svečanom programu u 11 sati skočiti iz helikoptera, i nositi zastavu Republike Hrvatske koja će se poslije podići ispred katedrale”, pojasnila je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

  Start utrke je u petak 9. rujna s početkom u 7 sati na igralištu Osnovne škole “J.J.Strossmayera” u Trnavi. Natjecatelji moraju u što kraćem roku proći stazu dugu 30 kilometara, po šumskim i poljskim putevima, trčanjem ili hodanjem uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase gotovo 10 kilograma, a uz to će obavljati i složene policijske zadaće (navigacija, prelazak preko užeta, pješačke prepreke, veslanje, ulazak u prostoriju s FX pištoljem sa simulacijskim streljivom, precizno gađanje službenim pištoljem, sastavljanje i rastavljanje naoružanja).

  Ovo zahtjevno natjecanje iziskuje veliku psiho-fizičku spremu, samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti, znanja iz navigacije i snalaženja u prostoru te drugih sportskih disciplina. Staza natjecanja i smjer kretanja natjecatelja određeni su rasporedom radnih i kontrolnih točaka čiji redoslijed natjecatelji obavezno moraju poštivati kako ne bi bili diskvalificirani.

  FOTO: Ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog