Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve više turista i na istoku

  Čini se da sve više posjetitelja prepoznaje turističke vrijednosti Osječko-baranjske županije, pa se broj dolazaka i noćenja kontinuirano povećava. Iako ljetni mjeseci na kontinentu nisu „top sezona“, podatci koje putem e-visitora prati Turistička zajednica Osječko-baranjske županije govore da je broj dolazaka i noćenja na razini rekordne 2019. godine.

  U odnosu na prošlu godinu, u prvih sedam mjeseci 2022. godine bilježi se 63% više dolazaka i 35% više noćenja na području Osječko-baranjske županije. Značajno povećanje bilježi se i kod dolazaka kruzera, pa je riječnim putem u našu županiju stiglo 112% više gostiju nego prošle godine.

  Iako su lipanj i srpanj bili uspješniji nego proteklih godina, najviše posjetitelja, prema dosadašnjem iskustvu, očekuje se u rujnu i listopadu kada se sezona „seli“ na kontinent.

  Slavonija i Baranja, osim nadaleko poznata četiri vinogorja, izvrsnih vina i prekrasnih vinskih podruma začinjenih vrhunskom tradicionalnom gastronomijom, odnedavno u ponudi ima i obnovljeni dvorac u Tikvešu. Kopački rit također od otvorenja dvorca prije tri mjeseca bilježi rekordan broj posjetitelja. U svibnju je ostvaren najveći broj dolazaka ikad, a lipanj i srpanj su prema broju posjetitelja najbolji lipanj i srpanj do sada.

  Tekst i foto: OBŽ

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog