Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Astronomsko društvo “Orion” organizira promatranje suza sv. Lovre

  Iako će puni Mjesec ovoga ljeta, kako najavljuju iz Hrvatskog astronomskog društva, svojim sjajem ometati vidljivost sitnijih meteora, meteorski roj Perzeidi, popularno zvan suze sv. Lovre, nije nešto što se propušta. Ove godine, po prognozama, maksimum će se dogoditi u noći s 11. na 12. kolovoza pa astronomska društva udružena u Hrvatski astronomski savez tim povodom organiziraju razne astronomske aktivnosti jer će se, osim najljepšeg meteorskog roja u godini, teleskopima moći pogledati Mjesec, Saturn i Jupiter.

  Prognozira se prosječna aktivnost od oko 100 meteora na sat, a uvjeti za opažanje će biti nešto lošiji jer će mjesečeva svjetlost smanjivati vidljivost ovog nebeskog vatrometa. Najbolje vrijeme za opažanje bit će od ponoći do zore kada zviježđe Perzej bude visoko na nebu.

  Astronomsko društvo Orion Đakovo će na Bajeru iza Kauflanda u četvrtak od 21 sat pa sve do ponoći organizirati promatranje teleskopima, a u petak od 21 sat do ponoći u Strossmayerovom perivoju održat će se radionica za djecu i promatranje teleskopima.

   

  Foto: Hrvatski astronomski savez

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog