Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Blagdan svete Klare u Budrovačkom Brdu

  Danas, 11. kolovoza, blagdan je svete Klare koja se već tradicionalno štuje u Budrovačkom Brdu.

  I ove godine, kako doznajemo od Željka Vurma, kod kapelice će se u 10 sati okupiti brojni vjernici.

  „Već tradicionalno, okupit će se brojni vjernici iz Budrovaca, Đakova, vikendaši koji imaju tamo vikendice, ali i iz drugih mjesta, pa čak i iz Požege i Pleternice ima grupa koja dolazi, na misno slavlje koje će predvoditi župnik Ivan Lovrić. Misa će početi u 10 sati a, uz puk, misne pjesme će pjevati i članovi Muške vokalne skupine „Bećarine“ Kulturno-umjetničkoga društva „Tena“ Đakovo”, najavljuje Vurm.

  Naš sugovornik autor je i pjesme o svetoj Klari koju su snimile članice Ženske pjevačke skupine crkve svetog Nikole biskupa iz Budrovaca.

  „ Pjesma je nastala još 1999. godine u duhu starih crkvenih pjesama i napisao sam ju i uglazbio za tu priliku, odnosno za sv. Klaru tako da ljudi i na taj način mogu odati poštovanje sv. Klari i očuvanju tradicije”, pojašnjava Vurm isatičući da se crkva svete Klare u Budrovačkom Brdu spominje još 1760. godine te da je prvobitno bila ckrva svetoga Mihovila.

  Sveta Klara je zaštitnica Budrovačkog Brda, vinograda, voćnjaka i njiva, a papa Pio XII. proglasio ju je zaštitnicom televizije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog