Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prekoračenje brzine i alkohol najčešći prekršaji u prometu

  U vremenu od 8. do 10. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 29 vozača osobnih automobila i 7 vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

  Osim alkohola evidentiran je još 341 prekršaj od kojih je 249 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem opojnih droga u organizmu i 36 ostalih prekršaja.

     U petak, 8. srpnja, u vremenu od 12,00 do 18,00 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je utvrđeno 133 prekršaja od kojih je bilo 126 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 4 ostala prekršaja.

     Najveća prekoračena brzina kretanja vozila evidentirana je izvan naselja gdje je brzina ograničena na 130 kilometra na sat, gdje je vozač osobnog automobila vozio brzinom od 142 kilometra na sat.

     Kako je u svakoj četvrtoj prometnoj nesreći greška bila brzina, a u prometnim nesrećama sa smrtnom posljedicom skoro svaka prometna nesreća; od 10 prometnih nesreća u 7 je greška bila brzina, policijski službenici i nadalje će vršiti pojačani nadzor prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog