Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veliki broj vjernika u tijelovskoj procesiji

  Veliki broj vjernika okupio se sinoć u katedrali na večernjoj svetoj misi koju je predvodio pomoćni biskup Ivan Ćurić, a nakon koje je uslijedila velika tijelovska procesija središnjim đakovačkim  trgom.

  U svojoj homiliji biskup Ivan vjernike je potaknuo da „uvijek propituju kvalitetu svoga sudjelovanja u Euharistiji, kako bi mogli prepoznati kako euharistijska vjera duhovno jača naše živote, daje nam sigurnost na zemaljskom putu, ponajprije onu duboku, nutarnju sigurnost, koja u nama krijepi nadu i povjerenje i daje snagu da živimo sigurni u Božja djela ljubavi za nas i za sve ljude”.

  Nakon slavlja Euharistije u katedrali, kako je izvijestio Tiskovni ured, dugačka povorka pošla je u procesiji s Presvetim cijelim Strossmayerovim trgom, zaustavivši se najprije pred Bogoslovnim sjemeništem, okupljeni oko sjenice koju su uredili bogoslovi. Potom, uz pjesmu, procesija je pošla do druge sjenice koju su uredile Milosrdne sestre sv. Križa, a potom do zadnje sjenice na platou pred katedralom, koju su uredili domaći župljani, gdje je biskup Ivan predvodio završnu molitvu i blagoslov s Presvetim.

  Proslavi su nazočili predstavnici brojnih udruga koje djeluju u gradu, među kojima članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo, KUD-a „Tena“ Đakovo, obučeni u narodno ruho te KUD-a „Sklad“ u starogradskoj odjeći. Također, sudjelovala je skupina Udruge veterana 122. brigade HV Đakovo, predstavnice Udruge udovica hrvatskih branitelja Đakovo i Udruge žena u borbi protiv raka „Roseta“. Ljepoti slavlja pridonijeli su i brojni prvopričesnici, njih 70-ak, koji su u bijelim haljinicama nosili košarice s cvjetnim laticama i papinske zastavice.

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog