Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U Gorjanima otvoren Dječji vrtić “Krijesnica”

    U Gorjanima je, prigodnim programom polaznika, svečano otvoren  Dječji  vrtić Krijesnica.

    Izgradnja vrtića sufinancirana je sredstvima ruralnog razvoja, podmjere 7.4.1., a ukupna vrijednost  investicije je  8,2 milijuna kuna, istaknuo je na otvorenju načelnik Općine Ivan Lović.

    Do prije nekoliko godina nismo mogli zamisliti kako ćemo u našoj sredini imati priliku izgraditi i otvoriti dječji vrtić. Briga o djeci i mladima treba biti i jest prioritet ove općine pa tako potičemo razne aktivnosti djece, dajemo potpore djeci od najranije dobi, predškolskog uzrasta, osnovnoškolaca, srednjoškolaca do studenata, a sufinanciramo i izgradnju obiteljskih kuća mladim obiteljima”, naglsio je načelnik Lović podsjetivši da su pripreme za izgradnju dječjeg vrtića počele u srpnju 2018. godine.

    Dio vantroškovničkih radova koje je bilo potrebno izvesti te pristupnu stazu vrtiću financirao je Središnji državni ured za demografiju i mlade pa je tako ukupna vrijednost investicije iznosila 8,2 milijuna kuna.”, dodao je načelnik.

    Rani odgoj i obrazovanje bitan je temelj za uspješno cjeloživotno obrazovanje, socijalnu integraciju i osobni razvoj, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Krijesnica Marijana Vranić.

    Rad vrtića organiziran je u dvije skupine; jedn amješovita jaslička koja broji 14 djece i jedna mještovita u dobi od 3 do 7 godina u kojoj je 22 djece i imali smo prvu generaciju predškole u kojoj je bilo 13 polaznika. Imamo 4 odgojitelja raspoređena u dvije odgojne skupine, imamo stručnog suradnika psihologa, stručnog suradnika zdravstvenog voditelja, spremačicu, kuharicu”, pojasnila je ravnateljica dodavši da vrtić već radi tri mjeseca i da je to izuzetno važno za budućnost Gorjana. .

    Otvaranje dječjeg vrtića za svaku općinu znači nastavak života i ostanak mladih, poručila je Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije

    Tako da mladi ne moraju razmišljati kamo će s djecom dok rade i tako mogu planirati budućnost ovdje, a zadatak društva je i je brinuti i o mladim obiteljima, a ovim načinom, kada imamo i jaslice i vrtić i školu cijelu smo vertikalu pokrili u ovoj općini i iznimno mi je drago što smo uspjeli dobiti sredstva kojima je izgrađen ovaj vrtić”, izjavila je pročelnica Glavaš Kul izvijestivši također kako je Osnovna škola Gorjani, kao jedina u OBŽ, dobila projekt prekogranične suradnje s Osnovnom školom Matija Gubec u Tavankutu u Vojvodini i time osigurala sredstva za obnovu poda školske dvorane.

    Na otvorenju Dječjeg vrtića Krijesnica u Gorjanima kao izaslanik minsitrice poljoprivrede govorio je Krunoslav Karalić, zamjenik ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koji je podsjetio da je Mjerom 7 omogućena obnova i izgradnja infrastrukture za revitalizaciju naših sela, a time i za demografsku revitalizaciju.

    Ovakvi projekti su zalog za bolju budućnost iz Programa ruralnog razvoja kroz podmjeru 7.4.1 , a Općini Gorjani isplaćeno je 6,7 milijuna kuna. Izgradnjom Dječjeg vrtića Krijesnica osigurat će se za naše najmlađe, a to je najvažnije, primjeren predškolski odgoj u skladu s pedagoškim standardima koji će se odvijati na površini od 800 četvornih metara ovog prekrasnog objekta u kojem je otvoreno i sedam radnih mjesta”, kazao je na otvorenju izaslanik ministrice poljoprivrede. Naglasio je također da je kroz tu mjeru u Hrvatskoj dosad izgrađeno ukupno 208 vrtića, a u Osječko-baranjskj župnaiji 14 u vrijednosti 80 milijuna kuna.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog