Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskupija planira izgradnju katoličke osnovne škole u Brodu

  Đakovačko-osječka nadbiskupija gradit će u Slavonskom Brodu katoličku osnovnu  školu čije idejno rješenje je predstavljeno jučer u Nadbiskupskom domu.

  Velečasni Pavao Mikulčić, nadbiskupijski povjerenik za gradnju katoličkih škola, istaknuo je da je riječ o objektu ukupne površine 6.372 četvorna metra od kojih je 4.543 sama škola u sklopu koje će biti 19 učionica, sportska dvorana, prostor za produženi boravak te drugi prateći sadržaji. Predivđeno je 16 razrednih odjeljenja s ukupno 400 učenika.

  “Ono što svi crkveni dokumenti, koji su nama kao Katoličkoj crkvi relevantni, naglašavaju to je činjenica da smo mi kao Crkva dužni ponuditi katoličkim roditeljima izbor školovanja za svoju djecu koje će odgovarati njihovom svjetonazoru i opredjeljenju. Premda katolička škola nikada nije otvorena samo za učenike katoličke provenijencije nego je ona otvorena i za katolike kao i za pripadnike drugih vjeroispovijesti, kao i za nevjernike. U tome smislu naša škola nudi dobro obrazovanje, ali i dobar odgoj koji svoj temelj ima u učenju i nauku Isusa Krista”, pojasnio je velečasni Mikulčić. Odabrano je idejno rješenje zagrebačke tvrtke Sangrad d.o.o čiji autori su arhitekti Vedran Pedišić i Erick Velasco Farera, a suradnik na projektu je Tomislav Ljubek.

  Okvirna vrijednost je 69 milijuna kuna bez PDV-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog