Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dva puta pravomoćno presuđen vozio pod utjecajem alkohola

  Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama tijekom kojih je evidentirano 12 vozača osobnih automobila, sedam biciklista i jednog vozača teretnog automobila koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

    Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 125 prekršaja od kojih je bilo 49 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilima, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja, 2 upravljanje neregistriranim vozilom i 37 ostalih prekršaja.

      Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, oko 19,45 sati, u Đakovu kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak iz Starih Mikanovaca, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,05 promila alkohola u krvi.

     Vozač je unatrag tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Vozač je u subotu priveden na Općinski sud. Sud mu je produžio zadržavanje na deset dana.

     Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog