Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga Neven predstavila dosadašnje projekte i idejno rješenje novog prostora

  Realizacija dosadašnjih projekata, a riječ je o projetku „Pružanje usluge osobne asistencije u Đakovštini 4”, zatim „Klupa znanja i povjerenja” i „Rana intervencija – novi iskorak” – bile su središnje teme jučerašnje konferencije za novinare Udruge za pomoć osobama s teškoćama u razvoju Neven o kojima su govorile predsjednica prim. dr. Zdenka Konjarik, Marija Ratkovčić, koordinatorica osobne asistencije, te stručne djelatnice, a čulo se i iskustvo korisnice programa osobne asistencije Sanje Andrić iz Budrovaca i njezine osobne asistentice Katarine Gavrić.

  Osim toga, predsjednica je predstavila ¸i idejno rješenje za izgradnju novog prostora udruge ukupne površine 3.593 četvorna metra. Još ranije zemljište je osigurano u neposrednoj blizini Doma za starije i nemoćne, a izgradnjom tog prostora Udruga bi konačno objedinila svoje djelatnosti na jednom mjestu, umjesto četiri lokacije kako sada djeluje, pojasnila je predsjednica.

  „Ono što je važno u tom idejnom rješenju je da se konačno objedinimo jer mi sada radimo na četiri lokacije, a cilj je da to sve bude na jednom mjestu. Prema idjenom rješenju, u toj novoj zgradi, uz sve usluge i aktivnosti koje sada radimo, trebao bi biti i poludnevni boravak i organizirano stanovanje sa osam stanova jer nam to jako nedostaje. Znamo da su naši roditelji sve stariji i stoga je potrebna briga o njihovoj djeci i nakon što oni to ne budu mogli obavljati. Evo, nedavno smo morali u Slavonski Brod smjestiti djecu kako ih ne bi smjestili u starački dom jer oni mogu sami stanovati. To bi bili naši ciljevi, a kada ćemo započeti dalje realizaciju ovisi o lokalnoj samoupravi, odnosno gradu i našoj županiji bez kojih ne možemo realizirati tu ideju”, konstatirala je predsjednica dr. Zdenka Konjarik.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog