Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Susret mladih iz Piškorevaca, Novih Perkovaca i Budrovaca u piškorevačkoj župi

  Po prvi puta u Župi Preobraženja Isusova u Piškorevcima, s filijalama Budrovci i Novi Perkovci organiziran 21. svibnja Marijanski oratorij za djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole. Duhovno-rekreativni program je osmišljen je po uzoru na salezijanski oratorij.

  U četvrtak 19. svibnja u večernjim satima održan je pripremni susret župnika Ivana Lovrića s animatorima i mladima iz sva tri sela župe. Na ovom sastanku dogovoren je raspored i uloge u oratoriju a sve potrebno za susret nabavilo se u petak.

  U subotu 21. svibnja rano ujutro sav potreban materijal za igre i okrepu za djecu animatori su pripremili u dvorištu crkve i župnog stana. Oko 10 sati započeo je oratorij, kada se šezdesetak djece iz sva tri sela župe okupilo u župnoj crkvi na molitvu. Nakon molitve djeca su podijeljena u četiri skupine po bojama (plavi, zeleni, crveni i žuti) te su im dodijeljeni animatori. Budući da se nalazimo u mjesecu svibnju – Marijinu mjesecu, tema oratorija bila su otajstva krunice. U prvoj radionici otajstva Gospine krunice, svaka skupina je obradila određeno otajstvo sa svojim animatorom te su na zabavan način kroz igru animatori provjerili koliko su djeca zapamtila.

  Nakon duhovne radionice odigrane su dvije zabavne natjecateljske igre (povuci-potegni i jabuke). Oko podneva uslijedio je ručak i odmor. Mladi su se dodatno potrudili i pripremili palačinke te počastili djecu. Poslije kratkog odmora župnik, animatori i djeca uputili su se u obližnju grkokatoličku crkvu sv. Dimitrija gdje ih je dočekao sakristan Mihajlo Panković. Djeca su sa zanimanjem slušala njegovo sažeto izlaganje o povijesti ove crkve, ikonama i ostalim temama vezanima uz crkvu.

  Uslijedio je povratak u župno dvorište gdje se nastavilo s program oratorija. Djeca su odigrala još dvije zanimljive natjecateljske igre (skakanje u vreći i potraga za blagom). Potom je uslijedilo proglašenje pobjednika u igrama. Najviše bodova osvojila je zelena skupina te osvojila veliku čokoladu kao nagradu za svakog člana skupine.

  Susret je završio u kasnim poslijepodnevnim satima kada su se, djeci koja su sudjelovala na oratoriju, pridružili i ovogodišnji krizmanici. Svi zajedno izmolili su krunicu oko Gospinog kipa u crkvenom dvorištu pri čemu je svako dijete izmolilo jedno zrno krunice.

  Marina Tremboš/djos.hr

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog