Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Odgovor vijećnice Ivane Francem na Univerzalov demanti

  Na Univerzalov demanti odgovorila je gradska vijećnica Ivana Francem.

  „Nakon mog istupa 04.05.2022. očekivala sam ispriku tvrtke Univerzal svim građanima za nerad i nepoštivanje Zakona o gospodarenju otpadom koji je na snazi od 2017., a prema kojem ste i tada i sada imali obvezu odvoza glomaznog otpada svakom korisniku javne usluge, po pozivu, jednom godišnje.
  Do kada vi mislite izvrtati činjenice, podcjenjivati građane i izbjegavati svoje obveze pitanje je koje vam postavljam. Da li su onda sva ostala komunalna poduzeća koja, za razliku od vas rade po Zakonu što se glomaznog otpada tiče, u zabludi, a samo ste vi u pravu?!
  Vaš Plan odvoza po Mjesnim odborima je vaše tumačenje Zakona i o tome da li je dovoljno odlučit će resorno Ministarstvo kada napravi Upravni nadzor nad primjenom navedenog Zakona koje sam u ime svih građana kojima uskraćujete njihovo pravo zatražila 25.04.2022.
  Nemojte odvoz glomaznog otpada predstavljati kao novotariju kada ste tu uslugu namjerno izostavili u svom djelovanju još od 2018. godine.
  Prema Članku 83. stavak 1 Zakona, davatelj usluge bio je dužan Plan odvoza za iduću kalendarsku godinu korisnicima dostaviti na prihvatljiv način, uključujući i odvoz glomaznog otpada. Zanimljivo je da ste vi Plan na vašim stranicama objavili tek 07.04.2022., a gle čuda, inspekcijski nadzor Državnog inspektorata za zaštitu potrošača izvršen je 18.03.2022. kada su potvrđene nepravilnosti na koje sam ukazala te je pokrenut prekršajni postupak”, navodi se u odgovoru Ivane Francem na Univerzalov demanti u kojem također pita zašto građani nisu na primjeren način obaviješteni o odvozu glomaznog otpada.
  Osim toga, vijećnica Francem od odgovornih u Univerzalu zatražila je i nedvosmislen odgovor na pitanje „da li je cijena odvoza smeđih kanti sa biootpadom uvrštena u uvećanu cijenu odvoza koja se primjenjuje od 01.05.2022. kada navedenu uslugu ne izvršavate. Ili nas čeka još jedno poskupljenje do kraja godine?”, pita vijećnica Francem uz konstataciju da je „ovo pitanje prava potrošača i građana, a ne dio političke igre, kako ju vi prikazujete.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog