Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Besplatni prijevoz studenata vlakom još samo do 15. svibnja

  Zbog utrošenih predviđenih milijun kuna za ovu godinu projekt sufinanciranja prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije završava 15. svibnja 2022. godine, objavila je Osječko-baranjska županija.

  “U 2022. godini u Proračunu Županije prvotno je osigurano 800.000 kuna te potom još 200.000 kuna. Praćenjem mjesečne potrošnje osiguranih sredstava, utvrđeno je kako uz rast broja studenata koji koriste ovu uslugu, puno više raste i broj putovanja po pojedinom studentu. Naime, studenti koji su putovali jednom do dva puta mjesečno iz mjesta studiranja u mjesto prebivališta počeli su, zbog mogućnosti besplatnog prijevoza, putovati svaki tjedan, što se značajno odrazilo i na utrošak osiguranih sredstava, posebice na dužim relacijama. Mjesečni su računi počeli prelaziti 200.000 kuna, što je značajno veći iznos sredstava u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

  S obzirom na dinamiku potrošnje te skori utrošak planiranih sredstava od  milijun kuna, projekt sufinanciranja prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije završava 15. svibnja 2022. godine. Mjesečne karte izdane za svibanj vrijedit će do kraja mjeseca. Buduća provedba ovog projekta ovisit će o raspoloživim proračunskim sredstvima Županije, a studenti i nadalje mogu koristiti popust od 50 posto koji odobrava HŽ Putnički prijevoz”, navodi se u priopćenju Osječko-baranjske županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog