Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jubilej Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara

  Jubilarni, 25. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara održat će se 23. i 24. lipnja 2022., najavljuju iz Društva hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijesmki koji je, uz Maticu hrvatsku, organizator manifestacije.

  Svečano otvorenje održat će se u Hrvatskom domu 23. lipnja u 18.00 sati, a u okviru programa po dvadeset i peti puta će se uručiti književno-kritičarska priznanja – Nagrada i Povelja uspješnosti Julija Benešića.

  U sklopu manifestacije, na kojoj sudjeluju hrvatski književni kritičari i kritičarice te književnice i književnici iz zemlje i inozemstva, bit će održan i tradicionalni Okrugli stol posvećen suvremenoj hrvatskoj književnoj kritici, predstavljanje Zbornika kritičarskih susreta te kritička predstavljanja recentnih književnih izdanja, autora i autorica.   

  Prvi kritičarski Susreti održani su 29. i 30. lipnja 1998. s ciljem, kako je navedeno u Pravilniku manifestacije, „da se omogući stalno pregledno praćenje hrvatskog književnog stvaralaštva i proizvodnje, pjesničke, dramske i kritičke, da se njezin značenjski sustav svake godine kritički predoči i vrednuje, da se sustavno pridonosi ugledu i značenju hrvatske književnosti, književne kritike i kritičara koji ustrajno djeluju i posreduju između pisaca i čitatelja u periodici i medijima, da književne vrijednosti izađu na vidjelo, kao i da se potiče, prosuđuje i unaprjeđuje razvoj i smjerovi književne kritike u Republici Hrvatskoj“.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog