Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan planeta Zemlje – “Investiraj u naš planet”

  Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta aktivnostima kojima se želi potaknuti ljude na akciju kako bi očuvali svoj dragocjeni dom.
  Ove godine tema je “Investiraj u naš planet” s naglaskom na borbu protiv klimatskih promjena i ublažavanje njihovih posljedica,
  objavilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.
  Suočena s izazovima u području klime i okoliša, Europska unija postavlja ciljeve, osmišljava mjere i prati inicijative sukladne Europskom zelenom planu.

  Do 2050. godine Europa će postati prvi klimatski neutralan kontinent, a to se planira postići promišljenim, odgovornim i učinkovitim ponašanjem pojedinaca, vlada i industrija, navodi se u objavi  uz konstataciju da je i Hrvatska također uključena.

  Kroz provedbu različitih međunarodnih ugovora, sporazuma i strategija, aktivno smanjujemo emisiju stakleničkih plinova, povećavamo otpornost na klimatske promjene i ublažavamo nastanak šteta od ekstremnih vremenskih događaja.
  Emisije stakleničkih plinova koje degradiraju prirodne ekosustave, posebice šuma i močvara, temeljni su uzroci klimatskih promjena i ekstremnih pojava.

   

  Foto: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog