Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veleposlanik Francuske u nastupnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić danas (16. ožujka 2022. godine) u sjedištu Županije u Osijeku primili su u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Gaëla Françoisa Veyssièrea. Središnje teme razgovora odnosile su se na pitanja u vezi izbjegličke krize izazvane ruskom invazijom na Ukrajinu te na gospodarsku suradnju.

  “Osječko-baranjska županija i Grad Osijek u ovom trenutku dobro vladaju situacijom u vezi izbjeglica iz Ukrajine, a veleposlanik Veyssière je ponudio pomoć u operativnom i financijskom smislu. Razgovarali smo također o gospodarskoj suradnji na kojoj ćemo raditi i u budućnosti, baš kao i na uspostavljanju veza između obrazovnih institucija zbog čega će veleposlanik posjetiti osječko Sveučilište” – kazao je župan Ivan Anušić.

  “Francuska će pružiti utočište za oko 100.000 ukrajinskih izbjeglica i izuzetno nam je važna suradnja s Hrvatskom kako bismo im zajedno pomogli tijekom tog teškog razdoblja. Na današnjem sastanku razgovarali smo i o bilateralnim odnosima pri čemu nas posebno veseli da baš u Osijeku imamo vrlo aktivnu Francusku alijansu koja ove godine slavi 125. godišnjicu osnutka, što je čini jednom od najstarijih u svijetu i ovom dijelu Europe. Osim toga, dotakli smo se poboljšanja gospodarskih veza, kao i produbljenja kulturnih, obrazovnih i ekonomskih odnosa” – kazao je veleposlanik Gaël François Veyssiere.

  FOTO: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog