Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OBŽ dodjeljuje potpore poljoprivrednicima u vrijednosti 3,27 milijuna kuna

  Na web stranici Osječko-baranjske županije jučer (1. ožujka 2022. godine) objavljeni su javni pozivi za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Riječ je o 13 mjera potpora ukupne vrijednosti 3,27 milijuna kuna, a javni pozivi su otvoreni do utroška sredstava, najkasnije do 15. studenoga 2022. godine (osim javnog poziva za manifestacije koji je otvoren do 1. prosinca 2022. godine). Javni pozivi sadrže podatke o namjeni i visini moguće potpore, uvjetima za podnošenje zahtjeva, potrebnoj dokumentaciji, načinu, mjestu i roku podnošenja zahtjeva i načinu objave odluke o dodjeli potpore.

  Tim povodom danas (2. ožujka) župan Ivan Anušić i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling na konferenciji za medije predstavili su Program mjera potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije i Javni poziv za dodjelu potpora te pozvali potencijalne korisnike da se jave i iskoriste ova bespovratna financijska sredstva Osječko-baranjske županije.

  – Tijekom protekle godine dodijelili smo potpore u vrijednosti od 2,1 milijuna kuna. Radi se o prvoj velikoj potpori poljoprivrednicima kojima je Osječko-baranjska županija izravno pomogla u realizaciji njihovih projekata i važnih aktivnosti u njihovu radu. Županija će nastaviti podupirati poljoprivrednu proizvodnju, prije svega izgradnjom sustava navodnjavanja, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i spomenutim potporama te ćemo već ove godine povećati iznose za dodjelu na 3,27 milijuna kuna kroz 13 mjera. U protekle četiri godine izdvojili smo više od 15 milijuna kuna za poljoprivredu, pri čemu je potpore koristilo 1.111 korisnika. Smatram da smo time uspjeli oživjeti poljoprivredu kao jednu od ključnih gospodarskih grana na području naše županije koja će, uvjeren sam, u budućnosti generirati nova radna mjesta i daljnji napredak ovog kraja – kazao je župan Ivan Anušić.

  Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling naglasila je kako je Skupština OBŽ prošle godine donijela novi program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

   

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog