Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bože, spasi Ukrajinu”

  “Bože, spasi Ukrajinu” – molili su sinoć brojni vjernici tijekom večernjeg misnog slavlja u đakovačkoj katedrali kojemu je bilo nazočno i pedesetak grkokatolika Ukrajinaca iz Slavonskog Broda, Kaniže, Šumeće, Sibinja, i Bukovlja.

  Molitivu Gospi na kraju mise predvodio je Aleksandar Hmilj, grkokatolički svećenik, župnik župe Uzvišenja svetoga Križa iz Slavonskog Broda, koji je zahvalio hrvatskom narodu na solidarnosti.

  „Naravno, to nam puno znači i upravo smo sretni, naša zajednica ukrajinska, što živimo u ovakvoj domovini kao što je to Hrvatska jer uistinu osjećamo veliku potporu od srca, a ona nije bez razloga zato što je i hrvatski narod slično proživio i upravo na najbolji, iskreni, spontani način osjeća ono sve što mi sada osjećamo u svojim srcima, a to je velika potpora”, izjavio je za naš Radio nakon molitve u katedrali župnik Hmilj.

  Uz župnika Ivana Lenića i druge svećenike, molitvi se pridružio i pomoćni biskup Ivan Ćurić koji je izrazio zajedništvo, solidarnost i sućut s ukrajinskim narodom i nazočnim grkokatoličkim vjernicima podsjetivši na slično stradanje hrvatskog naroda.

  „Naša domovina Hrvatska, koja je i sama prošla kroz ratne tragedije zato želi stajati uz vas i želi učiniti sve što je čovjeku moguće. Želimo da nam srca budu ispunjena nadom, da u vašim srcima nikad, ni protiv onih koji napadaju sada vašu domovinu ne budu ispunjena mržnjom, iako danas s jednom začuđenošću, možda s nekim osjećajem očaja, ali nikada s mržnjom. Želimo da u vama, u svima nama, u cijelom svijetu uvijek pobjeđuje Kristova zapovijed ljubavi. Evo, primite i ovaj naš molitveni pozdrav, izraze zajedništva naše Nadbiskupije, u zjaedništvu s našim nadbiskupom Đurom”, poručio je poomoćni biskup Ivan Ćurić obraćajući se nazočnim vjernicima grkokatolicima.

  Zajednička molitva u Đakovu ukrajinskim vjernicima grkokatolicima puno znači, istaknuo je i Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji.

  „Puno nam znači to što naši prijatelji rimokatolici, a i svi žitelji Republike Hrvatske suosjećaju s našom pradomovinom Ukrajinom i s ljudima koji su tamo izloženi razaranju, ubijanju, maltene genocidu. Ja se nadam kao vjernik da će molitva pomoći jer ne molimo se samo mi ovdje u Đakovu i u Hrvatskoj nego u cijelome svijetu. Evo i papa Franjo je molio danas i svi mole, molitva će pomoći pored toga što se naši bojovnici dobro suprostavljaju ovoj ludoj agresiji s istoka, ovim hordama. Jedino nam Bog još može pomoći”, kazao je Zastrižni.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog