Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Svaka hrvatska katolička obitelj trebala bi imati jedan božji kutić”

  “Skrovitost, odnosno život posvećen Isusu Kristu u toj mjeri da je bio zadovoljniji u zatvoru u Lepoglavi nego li u nadbiskupskom dvoru, te skrovita molitva i post njegove majke za njegov svećenički poziv”, riječi su velečasnog dr. Ivice Raguža kojima je tijekom propovijedi na jučerašnjem misnom slavlju u katedrali okarakterizirao lik blaženog Alojzija Stepinca istaknuvši također da je, osim Kristu, bio i ostao vjeran i Crkvi.

  Citirajući njegova pisma izdvojio je i ono u kojem blaženi Alojzije Stepnac piše kako bi „svaka hrvatska katolička obitelj trebala imati jedan „božji kutić” – pobožno mjesto u stanu, raspelo ili sliku svetaca ili Blažene Djevice Marije oko koje će se onda okupljati i moliti zajedno i čitati pobožno štivo”.

  „Takvim obiteljskim apostolatom zagrabit ćemo temelje, postavit ćemo sjekiru na korijen zlu i najsigurnije poraditi za zdravu, sretnu i božju budućnost hrvatskoga naroda”, citirao je Stepinčeve misli velečasni Raguž.

  „Snažna vjera u Isusa Krista, klečanje i padanje pred Gospodina treba nam biti hrana protiv svih bogova i božica ovoga svijeta. No, nije dovoljno samo vjerovati u Isusa Krista nego je potrebna i stalna, ustrajna molitva, osobito onda kada prolazimo kroz muke, patnje i nevolje”, poručio je Raguž naglasivši i važnost poniznosti.

  „Pa čitajte samo pisma blaženoga Alojzija Stepinca dok je bio u Krašiću; ni trunka mržnje, a ne samo mržnje prema neprijateljima, ma ni trukna uznositosti, oholosti. Štoviše, on stalno piše drugima i govori o svojim slabostima, poziva druge vjernike, kršćane na obraćenje. Na jednom mjestu čudesno piše kako mi, i to majci Amadeji, kako smo mi tako slabi i bijedni ljudi da Bogu ne možemo dati ništa velikoga. Još više, koliko smo slabi, ne možemo dati ništa velikoga osim trunka, mrvice ljubavi”, zaključio je na kraju svoje propovijedi velečasni Raguž.

  Foto: TU/RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog