Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovu 63 novopozitivnih

  Prema današnjim podacima Županijskog stožera civilne zaštite od 879 obrađenih uzoraka, 469 je pozitivnih nalaza, a novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka 240, Đakova 63, Našica 28, Valpova 14, Belišća 12, Belog Manastira 9 i Donjeg Miholjca 4, te općina Čepin 40, Darda 11, Antunovac i Erdut po 10, Podgorač 5, Bilje i Petrijevci po 4, Koška 3, Bizovac i Draž po 2, Drenje, Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Satnica Đakovačka, Strizivojna i Vuka po 1.

  Na bolničkom liječenju nalazi se 97­ osoba, 78 u KBC Osijek i 19 u OŽB Našice, od kojih su 14 u Respiracijskom centru. U posljednja 24 sata nema preminulih osoba sa područja naše županije, u samoizolaciji nalazi se 1.821.

  Na području Osječko-baranjske županije trenutno je cijepljeno ukupno 65,7 % odraslog stanovništva.

  Od 17. do 23. siječnja 2022. godine na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika ukupno je cijepljeno 5.071 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 371, drugom dozom 329 i dodatnom 4.371 osoba.

  Od 19. do 25. siječnja policijski službenici proveli su 134 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere u Belom Manastiru. Obavili su i 656 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili 2 kršenja propisanih mjera, u Osijeku i Valpovu.

  Danas, 25. siječnja 2022. godine održana je sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrano aktualno epidemiološko stanje. Između ostalog, zaključeno je da ostaje na snazi preporuka da se nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online), dok učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola pohađaju nastavu po A modelu. Međutim, članovi Stožera naglašavaju da je riječ o preporuci, a odluku o modelu nastave treba donositi na razini škola i u skladu s epidemiološkim stanjem u svakoj školi, što se zapravo i događa. Na primjer u Gradu Osijeku šest od ukupno 21 škole u cijelosti provodi na online nastavu, a s druge strane tri srednje škole već su donijele odluke o povratku na A model nastave.

  1 komentar

  1. Pingback: U Đakovu 63 novopozitivnih

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog