Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Od srijede online nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te u svim srednjim školama

  Nakon razmatranja aktualne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije, Stožer civilne zaštite OBŽ danas (18. siječnja 2022. godine) je donio preporuku da se od sutra (19. siječnja) do 28. siječnja 2022. godine nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online), objavljeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

  Povod za takvu preporuku je drastično povećanje broja oboljelih od koronavirusa od početka siječnja na području cijele županije, što se između ostalog pokazuje i rekordnim brojem novopozitivnih osoba (14. siječnja bilo je 510 pozitivnih nazala, što je najviše u jednom dan od pojave virusa).

  Osobit porast broja pozitivnih, a posredno i odlazaka u samoizolaciju prisutan je u školama. Prema jučerašnjim podacima,  na području Osječko-baranjske županije na koronavirus je pozitivno 734 učenika, a u samoizolaciji je 2.527 učenika. Promatrano po razrednim odjelima ukupno je 97 razrednih odjela već na online nastavi. Pozitivno je i 186 nastavnika i 54 nenastavnog osoblja.

  Prema današnjim podacima Županijskog stožera civilne zaštite, od 695 obrađenih uzoraka, 349 je pozitivnih nalaza.

  Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova: Osijek 190, Đakovo 66, Našice 14, Valpovo 11, Beli Manastir 6, Belišće 4 i Donji Miholjac 2 te na području općina: Čepin 14, Darda 8, Bilje 7, Bizovac 6, Erdut 4, Antunovac i Ernestinovo po 3, Čeminac i Semeljci po 2, Draž, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci i Vladislavci po 1.

  Na bolničkom liječenju nalazi se 77­ osoba (61 u KBC Osijek, 16 u OŽB Našice), od kojih su 14 u Respiracijskom centru.

  U posljednja 24 sata preminule su tri osobe, s područja grada Našica te općina Bilje i Vladislavci, u dobi od 19, 73 i 87 godina, 1.041 osoba nalazi se u samoizolaciji.

  Od 12. do 18. siječnja 2022. godine policijski službenici proveli su 135 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili 3 kršenja te mjere (u Osijeku, Valpovu i Belom Manastiru). Obavili su i 635 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili 4 kršenja propisanih mjera (u Osijeku, Valpovu, Našicama i Donjoj Motičini).

  Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 10. do 16. siječnja 2022. godine obavili su 82 nadzora provođenja epidemioloških, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

  Na području Osječko-baranjske županije cijepljeno je ukupno 65,4 % odraslog stanovništva. Samo prošlog tjedna cijepljena je ukupno 7.631 osoba, s tim da je najviše interesa bilo za booster dozu cjepiva (6.186 osoba), dok je 660 osoba cijepljeno prvom dozom, a 785 drugom dozom, objavljeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

  omentara

  1. Pingback: Od srijede online nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te u svim srednjim školama

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog