Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaustavljen rast broja nezaposlenih

  – Tijekom studenoga zaustavljen je rast broja nezaposlenih u Đakovštini. Smanjenje u odnosu na prethodni mjesec je simboličnih 0,1 posto, a u evidenciji đakovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je ukupno 2.374 nezaposlene osobe od kojih je 1.212 iz Đakova.

  Najviše nezaposlenih Đakovčana ima završenu četverogodišnju srednju školu, njih 465, bez posla je i 355 osoba sa završenom trogodišnjom srednjom školom, 192 sa završenom osnovnom školom, 112 sa završenim fakultetom, 62 sa završenim prvim stupnjem fakulteta, a bez posla je i 26 osoba bez završene osnovne škole.

  Istodobno, na razini županije broj nezaposlenih krajem studenoga porastao je u odnosu na listopad za 0.6 posto. I dalje raste udio nezaposlenih žena i osoba starijih dobnih skupina. Naime, udio žena u broju nezaposlenih u našoj županiji je 60,4%, a gledano prema dobi, najveći udio u registriranoj nezaposlenosti imaju osobe starije od 50 godina – 35,7%, dok udio mladih osoba u dobi od 15 do 24 godine iznosi 16,4%.

  1 komentar

  1. Pingback: Zaustavljen rast broja nezaposlenih

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog