Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na manjim naplatnim postajama u noćim satima uvodi se ENC i BANK CARD ONLY sustav naplate

     Od nedjelje, 12. prosinca 2021., na manjim naplatnim postajama u noćim satima uvodi se ENC i BANK CARD ONLY sustav naplate, izvijestile su Hrvatske autoceste.

     Naplatne postaje koje će u vremenu od 22:00h do 6:00h biti moguće koristiti jedino uz bezgotovinsko plaćanje, ENC uređajem ili bankovnom karticom su uz Vučevicu i Blato na Cetini, Ravča, Vučevica, Vrpolje, Perušić, Breznički Hum i Spačva.

  Naplatne postaje namijenjene isključivo za bezgotovinska sredstva plaćanja bit će daljinski nadzirane iz Kontrolnog centra, a osigurana je audio i video komunikacija s korisnicima i radnicima Kontrolnog centra. Svi korisnici koji koriste ove naplatne postaje biti će pravovremeno obaviješteni putem prometne signalizacije na autocesti, dok su stalni korisnici već obavješteni putem obavijesti i letaka. HAC je putem besplatnog info telefona 0800 0422 osigurao stalnu podršku na ENC ONLY naplatnim mjestima što uključuje i mogućnost daljinskog podizanja rampe u slučajevima hitnih i izvanrednih situacija.

  Podsjećamo da je prije dvije godine uveden Pilot projekt ENC ONLY na naplatnoj postaji Vučevica na A1. S obzirom na to da se projekt pokazao uspješnim, te da su korisnici prihvatili plaćanje ENC-om ili bankovnom karticom, odlučeno je nastaviti s ovim projektom na više niskofrekventnih naplatnih postaja. Projekt je prijelazno rješenje do uvođenja novog sustava naplate cestarine koji će se bazirati na beskontaktnoj naplati. Cilj je uz smanjenje troškova poslovanja ujedno potaknuti i korištenje ENC uređaja, te osvijestiti korisnike da ENC-om ostvaruju značajan popust na cestarinu od minimalno 21,74%.

  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: Na manjim naplatnim postajama u noćim satima uvodi se ENC i BANK CARD ONLY sustav naplate

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog