Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Mjere za povratak iseljenika su besmislene, nelogične, diskriminatorne i promašene”

  Uvođenjem nove mjere “Biram Hrvatsku”, Andrej Plenković i Vlada pljunuli su u lice svima onima koji se godinama bore s birokracijom u Hrvatskoj i godinama plaćaju poreze i doprinose, ističe se u priopćenju Udruge Glas poduzetnika uz ocjenu da je predložena mjera potpuno besmislena.

  Naime, u okviru potpora za samozapošljavanje Vlada namjerava davati novac povratnicima iz Europske unije te dodatnih 50 tisuća kuna za povratak ili preseljenje u Hrvatsku. Osim toga, cilj im je dati novac i svima onima koji namjeravaju preseliti svoje poslovanje iz urbanih razvijenih krajeva u manje urbane. Prema tome prijedlogu, oni bi trebali dobiti 150.000 kuna za samozapošljavanje te za preseljenje dodatnih 25.000 kuna. Ove mjere bi trebale biti predstavljene u četvrtak na sjednici Vlade, a Hrvatski zavod za zapošljavanje bi ih trebao usvojiti na vijeću već idući tjedan.

  Novim mjerama koje premijer predlaže i načinom na koji ih je predstavio Andrej Plenković i njegova Vlada jasno poručuju svima onima koji su unatoč odnosu države prema njima odlučili ostati u Hrvatskoj i ovdje pokrenuti svoj posao, koji su uredno plaćali sve doprinose i nosili se s kompliciranom birokracijom sve ovo vrijeme – da su to radili uzalud i da njihovo dostojanstvo očito nije jednako vrijedno. Osim što je Vlada trošila naše novce na birokraciju i uhljebe i brojne besmislene i propale projekte, sada će dodatno novcem poreznih obveznika financirati pokretanje poslovanja onih koji godinama nisu niti kunu uplatili u proračun. Također, mnogi od onih koji su se proteklih godina preselili u druge države EU-a i koje premijer Plenković želi potaknuti na povratak, učinili su to upravo zbog funkcioniranja države i politika Vlade koja ih sada nastoji privući da se vrate”, navodi se u priopćenju Udruge Glas poduzetnika koja predložene mjere smatra potpuno nelogičnima i diskriminatornima, ali i promašenima.

  1 komentar

  1. Pingback: “Mjere za povratak iseljenika su besmislene, nelogične, diskriminatorne i promašene”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog