Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ključna stvar kod svih požara dimnjaka je upravo neodržavanje

  Vatrogasci Đakova i u protekla su 24 sata imali intervenicju zbog požara dimnjaka. To je još jedna u nizu intervencija koje se bilježe ovih dana zbog čega vatrogasci upozoravaju na potrebu redovitog održavanja dimnjaka kako bi se smanjila mogućnost izbijanja požara i nastanka ozbiljnijih posljedica.

  Što se tiče požara dimnjaka, evo,  sve su učestaliji na našem području. Naravno, dolaskom hladnijeg vremena ljudi puno više i lože, puno intenzivnije i dolazi i do požara čađi u tim dimnjacima. Ključna stvar kod svih požara dimnjaka je upravo neodržavanje dimnjaka. Održavani dimnjak ne može se zapaliti, ne može ni doći do požara. Iz tog razloga apeliram prema svim našim sugrađanima da uredno održavaju svoje dimnjake i da puste dimnjačara da obavi svoj posao zbog kojega je tu kako bi izbjegli neželjene posljedice i ne daj bože stradavanje”, kaže zapovjednik DVD-a Ivan Klemen.

  Noćašnja inervencija je peta od početka ove sezone grijanja.

  To što se sad ovaj vikend zaredalo tri za redom intervencije to nije pravilo ove godine jer je dosad bilo pet intervencija na požarima dimnjaka u jesenskom razdoblju. Bilo je nekakvih dvadesetak požara dimnjaka u zimskom razdoblju prvog i drugog mjeseca, međutim, evo, u ovoj sezoni loženja tek pet požara dimnjaka. Svi naši požari dimnjaka uglavnom se stave pod nadzor vrlo brzo, odnosno u dobroj koordinaciji vatrogasaca i dimnjačara koji vrlo brzo izađe na teren tako da nema potrebe za intervencijom vatrogasaca u smislu gašenja nego samo kontrole sagorijevanja do dolaska dimnjačara”, pojašnjava Klemen.

  Foto: Ilustracija

  1 komentar

  1. Pingback: Ključna stvar kod svih požara dimnjaka je upravo neodržavanje

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog