Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Htjeli bismo svi bijeli Božić, a temperature sličnije uskrsnim nego božićnim. Zašto? Zbog našeg ljudskog nekontroliranoga zadiranja u prirodu, priroda nam se osvjećuje”

  Mirno, kako i dolikuje najljepšem kršćanskom blagdanu, protječe Božić kojega su mnogi vjernici već tradicionalno dočekali u crkvama na misama polnoćkama ili na ranijim misama kojih je zbog epidemioloških razloga bilo više.

  Bilo je tako i u đakovačkoj katedrali gdje je misu polnoćku predvodio đakovčako-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je u svojoj homiliji, između ostaloga, istaknuo da je „Božić svojevrsni simbol s

  kojim se poistovjećuju mnogi ljudi. Božić je simbol blizine, prijateljstva, mira, ljudskosti, plemenitosti i dobrote”.

  „Bog ostaje vjeran čovjeku, Božić ima povijesno, sveopće i nadvremensko značenje, čovjek je stvoren na sliku Isusa Krista i Kristovsko biće, Božić je važna poruka i za čitav stvoreni svijet te za naš odnos prema svijetu u kojemu živimo”, – poruke su božićnog otajstva, naglasio je u svojoj propovijedi nadbiskup Hranić.

  „ I zato se, upravljajući ovim svijetom – ne samo da ne možemo, nego i ne smijemo ponašati kao njegovi autonomni gospodari, nego smo pozvani kao ponizni suradnici Boga stvoritelja

  poštovati ovaj svijet i njegove zakonitosti, istraživati ih i uređivati ga u skladu s tim zakonitostima i još ga ljepšim i humanijim ostaviti mlađim generacijama”, kazao je nadbiskup.

  „Vidimo, čudimo se, htjeli bismo svi da bude bijeli Božić, a temperature sličnije uskrsnim nego božićnim. Zašto? Zbog našeg ljudskog nekontroliranoga zadiranja u prirodu, priroda nam se osvjećuje. Vidimo i svjedoci smo posljedica zatopljenja čitave stvorene stvarnosti. Draga braćo i sestre, Božić nam poručuje da Boga ispravno štujemo ljubeći ga i poštujući ga u drugom čovjeku i u stvorenoj stvarnosti”, dodao je nadbiskup.

  „Božić je izlazak iz sebe i življenje za drugoga, Božić je poziv na otvorenost nas ljudi jednih prema drugima, bez obzira na svjetonazor, na političke stavove i stranku kojoj drugi pripada, bez obzira kojem narodu pripada, koje je boje kože, kako traži Boga i kako ga moli i zaziva. Božić je poziv na nadvladavanje naših granica, naše samodostatnosti, sebičnosti i isključivosti. Božić je poziv svakome od nas na oproštenje i pomirenje, na nadilaženje podjela, na bračni i obiteljski sklad i zajedništvo, na istinsku ljubav i zajedništvo”, poručio je na kraju svoje propovijedi nadbiskup Đuro Hranić uputivši božićnu čestitku svima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog