Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • „Galićevu sestričnu za ravnateljicu Muzeja, a kumu predsjednice Upravnog vijeća za ravnateljicu Vrtića”

  „Po čemu je to Kutina drugačija od Đakova?”, bila je tema konferencije za novinare nezavisne gradske vijećnice Mirjane Adrić koju je održala na mjestu s kojega je i ušla u politiku ukazavši na kumsko-rodbinske veze aktualne gradske vlasti pri kadroviranju u gradskim ustanovama, odnosno Gradskom vrtiću i Muzeju Đakovštine.

  Politička trgovina i u Đakovu

  Podsjetivši da su se uhićenja kutinskog gradonačelnika i drugih dogodila zbog toga što su se akteri tih događanja bavili političkom trgovinom i zlouporabom položaja, konstatirala je da se politička trgovina dogodila i kod nas kod formiranja gradske vlasti.

  “Ono što je zanimljivo, to nije ništa novo u našem gradu. Ja ću se uvijek i na svakoj pressici rado prisjetiti gospodina Mihalja koji je u cijeloj ovoj priči odigrao vrlo važnu ulogu, koji je sigurno odradio političku trgovinu i koji je svoj cilj, a znamo da je bio nezavisni vijećnik i da je tražio svojim putem cilj, i našao ga je u vladajućoj koaliciji. Ono što je sigurno, da to nije napravio, što bi se reklo narodski „za džabe”, sigurno je da je to imalo svoju cijenu koštanja i da se to može nazvati političkom trgovinom. Tu ništa nije novo, kad sam dala usporedbu s Kutinom, to se događa, a građani to primijete ili ne primijete i već su pomalo zbunjeni i umorni pa nemaju snage niti reagirati a ja ću imati potrebu uvijek ponavljati ono što je važno i što svi moramo znati i ono što se ne smije zaboraviti”, rekla je nezavisna vijećnica Adrić.

  Ukazujući na propuste pri sazivanju današnje sjednice Gradskog vijeća, nezavisna gradska vijećnica Mirjana Adrić ukazala je i na greške pri imenovanju ravnateljice u Gradskom vrtiću i Muzeju Đakovštine.

  Predsjednica Upravnog vijeća kuma izabranoj ravnateljici

  Što se tiče Gradskog vrtića upitan je legitimitet članova Upravnog vijeća jer svi nisu javni djelatnici, upozorava Mirjana Adrić.

  „Tu ću biti vrlo konkretna i pozvat ću se na Matka Mihalja, sina Tihomira Mihalja koji je student i nije javni djelatnik, a naravno da to asocira opet na onu političku trgovinu o kojoj sam govorila na početku i povezala s Kutinom. Predsjednica Upravnog vijeća je Mihaela Punda, koja je ako ne u nekom zakonom propisanom sukobu, definitivno onda u moralnom, jer je ona kuma izabrane odnosno predložene ravnateljice. Unatoč upitnom legitimitetu cijelog Upravnog vijeća, oni čine teške povrede procedure, a to je da nema propisanog anketiranja niti obavljanja razgovora s obje kandidatkinje čije ponude u cijelosti zadovoljavaju uvjete natječaja. Kandidatkinje su Ambra Kordić, aktualna ravnateljica, i Danijela Miličević. Isto to Upravno vijeće na čelu s predsjednicom Mihaelom Pundom, odnosno kumom izabrane, jednoglasno, ponavljam jednoglasno, bez uopće pokušaja odrađivanja farse i navodnog zadovoljavanja forme, donosi odluku o imenovanju Ambre Kordić za ravnateljicu vrtića. Dakle, kandidatkinja Danijela Miličević nije anketirana niti je imala priliku predstaviti svoj program, odnosno s njom nije obavljen razgovor”, dodaje Mirjana Adrić.

  Nije kustosica, ali je zato sestrična dogradonačelnika Galića

  Ukazala je i na druge propuste i proceduralne greške zbog kojih je cijeli postupak upitan, a govoreći o izboru ravnatelja Muzeja Đakovštine podsjetila je na ponavljanje natječaja jer se na prvi javio samo aktualni ravnatelj Boro Bijelić koji, međutim, nije dobio potrebnu većinu u Gradskom vijeću pa je natječaj ponovljen i javila su se tri kandidata.

  „Od toga je jedan Boro Bijelić, aktualni ravnatelj, i gospođa Marina Božić. Njih dvoje su udovoljili traženom u natječaju i bila je još jedna zamolba koja je u startu odbijena zbog nedostatka potrebne dokumentacije. Ovaj puta je Upravno vijeće na čelu sa Ivanom Ćurić, predsjednicom i članicom HDZ-a, donosi odluku da je Marina Božić bolji kandidat te predlaže

  Vijeću da ista bude imenovana za ravnateljicu. Marina Božić, profesorica je hrvatskog jezika, studirala je kroatistiku i filozofiju, u ovom trenutku je bez adekvatne naobrazbe što znači da ne može biti kustos. Tu je važno napomenuti da su svi dosadašnji ravnatelji bili i kustosi, ali ono što je najjača referenca gospođe Marine Božić je da je sestrična dogradonačelnika Antuna Galića. Time su vladajući konačno našli svog čovjeka. Reći ću vrlo kratko, jasno i otvoreno, jedino što je važno kod raspisivanja ovih natječaja, nikako ne dobiti najbolju osobu, nekoga tko će činiti najviše, nekoga tko je svojom naobrazbom i životnim iskustvom najadekvatniji, naprotiv, jedino je važno da je čovjek njihov”, govori nezavisna vijećnica Adrić.

  Proračun predizborna farsa: Tko ne zna planirati, ne zna ni realizirati

  „Sve ovo potvrda je da je ovo i dalje grad naših i vaših, naši su tu da budu udobno smješteni, a vaši da pune gradski proračun”, konstatirala je nezavisna vijećnica Mirjana Adrić osvrnuvši se i na prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu za koji je rekla da je”ambiciozni proračun od 160 milijuna kuna za 2021. godinu bio predizborna farsa jer je podbacio za više od 30 posto.

  „Gradonačelnik Mandarić u nekoliko je navrata potvrdio nepoznavanje elementarnih ekonomskih pojmova kao što je naprimjer kompenzacija, a sve više očekivati od njega zaista je nerealno. Obećanja od prošlogodišnjeg proračuna o brojnim projektima koji su u visokoj fazi, koji samo čekaju otvaranje javnih natječaja, kako bi se realizirali vjerojatno su u ladici čiji je on ključić izgubio. Proračun za 2022. godinu također je hrpa brojeva koji mogu, ali i ne moraju biti realizirani i tako nitko ne snosi odgovornost niti za propušteno, ni za promašeno, ni za nezakonito, a o moralnoj odgovornosti vladajućih mislim da ne treba ni pričati. Unatoč svemu, ostaje nam nadati se da ovaj naš grad neće ostati prazan. Da će doći bolji dani, a kako se nalazimo u vremenu iščekivanja odnosno adventu, ja ću ovom prilikom svim sugrađanima poželjeti sretan Božić, i sretnu, veselu i uspješnu novu godinu. I još ću samo reći za kraj, ovih dana zaista imamo priliku vidjeti naš grad koji je osvijetljen može se reći lijepo, možda se nekad čini malo i agresivno, bojim se i nadam se da to nije prikrivanje mraka koji se događa u našem gradu” , zaključila je nezavisna gradska vijećnica Mirjana Adrić.

   

  omentara

  1. Pingback: „Galićevu sestričnu za ravnateljicu Muzeja, a kumu predsjednice Upravnog vijeća za ravnateljicu Vrtića”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog