Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Doktor Šapina o covid cijepljenju djece

  Gostujući u današnjoj emisiji Izravno u povodu nedavne međunarodne nagrade koja mu je dodijeljena za istraživački rad u medicini, doktor znanosti Matej Šapina, kao specijalizatnt pedijatrije u osječkom Kliničkom bolničkom centru, prokomentirao je i najavljeno cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina protiv bolesti Covid 19.
  Naime, cjepivo je upravo danas stiglo u Hrvatsku.

  “Moje osobno mišljenje po pitanju cijepljenja je definitivno – da, ali s druge strane trebamo sačekati upute onih pametnijih od mene, odnosno da se razviju smjernice koga točno cijepiti, odnosno ne. Cijepljenje opće populacije je itekako jedna korisna mjera, a što se tiče cijepljenja djece definitivno jesam za to, ali posebno postoje rizične skupine s kroničnim bolestima u dječjoj populaciji koje definitivno mislim da će imati puno veću korist od cijepljenja.”

  Većina djece s covidom prođe bez težih posljedica, kaže dr. Šapina.

  “Što se tiče učestalosti covida u dječjoj populaciji, u našoj klinici za pedijatriju dolaze djeca oboljela od covida, naravno sa različitim kliničkim slikama. Većina prebole covid bez ikakvih problema i ozdrave bez potrebe za bolničkim liječenjem, ali jedan manji dio djece ima potrebu za hospitalizacijom, a još jedan manji dio od njih razvije sistemsku upalu koja je potencijalno životno ugrožavajuća. Načelno, covid je u dječjoj dobi jedna prihvatljiva bolest ali komplikacije se mogu dogoditi i nama nisu strane, to je ono što je problem” zaključuje doktor Matej Šapina.

  1 komentar

  1. Pingback: Doktor Šapina o covid cijepljenju djece

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog