Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački Advent u Tomislavgradu

  Nakon nedavno u Budimpešti, Srednja strukovna škola ponovno se predstavila u inozemstvu. U  organizaciji Općine Tomislavgrad i Kulturno-informativnoga centra 3. prosinca u gradskoj kinodvorani Tomislavgrad upriličen je program „Đakovački advent u Tomislavgradu“, koji je suorganizirala i Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, čime je još jedno potvrđena i nastavljena izvrsna suradnja i prijateljstvo dvaju gradova koja se sve više očituje na obrazovnom i kulturnome planu. U sklopu programa predstavljena su dva dječja romana duvanjske spisateljice Ivane Ćurić – „Folirant u razredu“ i „Sedmorica znatiželjnih“  objavljena u Đakovu. Djela je predstavila prof. Snježana Redžepagić, ujedno moderatorica večeri. Publika je  mogla nešto doznati i o slavonskoj adventskoj i božićnoj kuhinji budući da je predstavljena i knjiga Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova „Adventska i božićna slavonska kuharica“ (Đakovo, 2020.) koja sadrži 45 recepata s jelima  koja se u Slavoniji spravljaju tijekom Adventa i i Božića. Među njima je i „božićni kruh“- koji pomalo pada u zaborav, koji će biti glavna tema izložbe i projketa u kojem će sudjlovati osam škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a bit će predstavljeni u Đakovu 18.prosinca 2021.  O kuharici i njezinu nastanku govorile su nastavnice  Antonija Bilić i Maja Breulj i ravnatelj Mirko Ćurić te su najavili i nove projekte. 
  Na pozornici kinodvorane nastupile su i glazbene skupine, čuvari tradicijske i kulturne baštine: Hrvatska duvanjska baština i mladi članovi HKUD Fra Jozo Križić Roško Polje te s božićnom pjesmom gosti iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata – Sanja Hajduković i Dario Kustura. Polaznici Škole mjuzikla i glume tomislavgradskoga KIC-a uprizorili su jedan ulomak iz predstavljenih romana.
  Svojevrsni nastavak ovih programa održat će se u Đakovu 18. prosinca 2021.  u Kući Reichsmann te na Strossmayerovom trgu u sklopu Adventa u Đakovu, na priredbi pod nazivom „Duvanjski Advent u Đakovu“.

  Tekst i foto: Strukovna škola

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovački Advent u Tomislavgradu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog