Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Znanstveni simpozij o majci Amadeji Pavlović

  Katolički bogoslovni fakultet i Milosrdne sestre svetog Križa organizatori su znanstvenog simpozija pod nazivoam „Mulier Fortis: Život i djelo majke Marije Amadeje Pavlović” koji se organizira u povodu 50. obljetnice njezine smrti. O životu i djelovanju provincijalne poglavarice Milosrdnih sestara svetoga Križa, koja je proglašena „Pravednicom među narodima”, i vremenu u kojem je djelovala govorit će istaknuti teolozi, znanstvenici i drugi sudionici tog skupa koji će se održati u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici s početkom u 9 sati, najvaljuje časna sestra Krista Mijatović, koja će trakođer imati izlaganje.

  Ta sintagma Mulier Fortis potječe od nadbiskupa zagrebačkog kardinala Alojzija Stepinca, on je tako nazvao majku Amadeju u jednom od njegovih pisanih tragova u komunikaciji s njom i možda ni mi sami kao sestre možda nismo bili svjesni dovoljno koju je ulogu ona imala za našu zajednicu dok nije proglašena „Pravednicom među narodima” što je nekako dodatno potaklo i nas sestre da više istražujemo o njenom životu i da pokrenemo neke inicijative da je i drugi bolje upoznavju”, pojašanjva sestra Krista.

  Subotnjim skupom Milosrdne sestre svetog Križa zaključuju Godinu majke Amadeje Pavlović tijekom koje su organizirale niz događanja.

  Predavači na znanstvenom simpoziju su iz Hrvatske i Srbije.

  U sklopu obilježavanja Godine majke Amadeje Pavlović u rujnu je postavljena spomen ploča u župnoj crkvi svetog Roka u Petrovaradinu gdje je krštena.

   

  1 komentar

  1. Pingback: Znanstveni simpozij o majci Amadeji Pavlović

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog